Construirea Căminului cultural de la Ciurea începe cu o contestaţie

sâmbătă, 18 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Construirea Căminului cultural de la Ciurea începe cu o contestaţie

Modernizarea căminului cultural din Ciurea s-a oprit înainte de a începe. Licitaţia organizată de primăria comunei pentru desemnarea constructorului a fost contestată de una dintre firmele interesate de contract. Deschiderea ofertelor, care ar fi trebuit să aibă loc pe 6 martie, s-a amânat în aşteptarea deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Căminul cultural din Ciurea a fost construit în anii ’60, având un singur nivel, acoperişul, tâmplăria şi tencuielile aflându-se într-o stare avansată de degradare, iar încălzirea făcându-se cu sobe pe lemne. Proiectul iniţiat de Primăria Ciurea vizează reabilitarea clădirii şi extinderea ei cu un etaj, dublându-se astfel suprafaţa utilizabilă. Parterul va găzdui o sală de spectacole, biblioteca, depozitul de carte, un vestiar pentru actori, centrala termică şi grupuri sanitare, inexistente acum. La etaj va fi amenajat un atelier de lucru manual, un atelier de pictură, o sală de dansuri, alta de conferinţe şi o sală pentru repetiţii. Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la 1,56 milioane de lei, acestea urmând să dureze 18 luni.

 

SC Medos Construct & Consulting SRL a contestat caietul de sarcini aferent licitaţiei reproşând folosirea unor formulări apreciate drept contradictorii. Un paragraf menţiona o durată fermă a contractului, iar un altul preciza că nu se va considera a fi terminat contractul până nu se va semna procesul verbal de recepţie finală.

 

Într-un alt punct se menţiona că valoarea contractului nu se ajustează, pentru ca ulterior să se spună că pot apărea modificări ale preţului în cazul unor evenimente neprevăzute. CNSC a respins contestaţia ca nefondată. Decizia Consiliului poate fi însă şi ea contestată, în termen de zece zile. Abia după rămânerea definitivă a deciziei, Primăria Ciurea poate relua procedura de licitaţie.  

Comentarii