Copil din Păun muşcat de câinele vecinului

joi, 22 iunie 2017, 19:55
1 MIN
 Copil din Păun muşcat de câinele vecinului

Un băiat în vârstă de zece ani, din satul Păun, comuna Bârnova, a fost muşcat ieri de câinele din curtea vecină, copilul încercând să-şi apere sora mai mică, în vârstă de doar doi ani. La faţa locului a intervenit un echipaj medical de tip B2 cu asistent al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, care au transportat copilul la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ pentru îngrijiri de specialitate. 

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru un copil muşcat de câine, la faţa locului s-a găsit un copil cu plăgi muşcate, care sângera. După acordarea asistenţei medicale de urgenţă, pacientul a fost transportat stabil hemodinamic la secţia UPU de la Spitalul de Copii“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi. La spital, copilul a fost evaluat şi a primit tratament de specialitate din partea medicilor pediatri. Mama copilului a povestit medicilor că fetiţa de doi ani a fost atacată iniţial de câine, fratele său sărindu-i în ajutor.

„A ajuns la noi cu plăgi muşcate multiple, pe braţul stâng şi la nivelul hemitoracelui stâng posterior. S-a efectuat toaletarea, suturarea plăgilor, profilaxia tetanosului şi a primit recomandare de tratament cu antibiotice. Deşi nu a necesitat internare, trauma psihică şi fizică există, uneori copiii nu conştientizează că animalele nu sunt jucării de pluş, mai există şi problema că animalele sunt mai agresive în timpul verii“, a precizat dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. Medicii susţin că în această perioadă cei mici sunt predispuşi la astfel de incidente neplăcute, animalele fiind mai agitate pe fondul temperaturilor ridicate. 

 

 

Comentarii