Cozi până la Belvedere, ieri, în zona Nicolina (GALERIE FOTO)

joi, 01 august 2013, 01:50
3 MIN
 Cozi până la Belvedere, ieri, în zona Nicolina (GALERIE FOTO)

Traficul rutier a fost unul de coşmar dimineaţă, însă la prânz şi-a reintrat oarecum în normal. Cei mai afectaţi au fost clienţii RATP, care trebuiau să coboare din autobuze pentru a trece Pasarela Nicolina în microbuze.

Lucrările de pe pasajul Nicolina au blocat traficul ieri, la primele ore ale dimineţii. Traficul a fost paralizat câteva ore, iar coada de maşini era până spre Belvedere. Spre amiază, circulaţia rutieră a revenit la normal. „S-a circulat foarte rău, mai ales dimineaţa. Când am văzut cât se întindea coada, am preferat să ocolesc prin Poitiers, dar şi acolo am stat în trafic la intersecţia cu Bucium. Când am ieşit de la serviciu, se circula mai bine“, ne-a relatat ieşeanul Florin Maftei. Traficul auto dinspre Podu Roş spre Nicolina a fost îngreunat în special din cauza autobuzelor care ajung la capăt de linie la intersecţia cu aleea Rozelor şi întorc în mijlocul străzii.

GALERIE FOTO

Ieşenii cei mai afectaţi

Cei mai afectaţi au fost ieşenii care au mers pe rutele de autobuz 28, 41 şi 121. Traseele au fost modificate din cauza lucrărilor, ceea ce a bulversat călătorii. RATP a fragmentat rutele 28 şi 41 pentru ca autobuzele să nu mai traverseze podul. Astfel, traseul 28 circulă din Triumf până în Podu Roş, unde întoarce la baza podului, iar ruta este continuată cu traseul 28a, care va prelua călătorii de sub pasaj şi va merge spre Dacia. Traseul 41 va circula de pe Copou până la baza podului, iar 41b de sub pasajul Nicolina până la blocurile Ciurea. De la baza podului, ie-şenii sunt preluaţi de microbuze care circulă pe pod până sub pasaj, acolo unde sunt preluaţi de autobuze. Biletele rămân valabile, chiar dacă se schimbă mijlocul. Deşi nu au fost anunţate modificări, şi traseele 121 ale companiei Unistil au fost deviate. Noul traseul este Dacia-Alexandru cel Bun-Mircea cel Bătrân-Selgros-Poiters-Granit-Ţesătura-Tudor Vladimirescu-Tătăraşi. La întoarcere, autobuzele 121 circulă pe acelaşi traseu până în Podu Roş, după care deviază prin Podu de Piatră şi îşi continuă traseul prin Alexandru cel Bun şi Dacia. „Pentru a putea sprijini execuţia lucrărilor de pe pasaj, am decis să fragmentăm traseele de autobuz 41 şi 28. Călătorii sunt debarcaţi la baza podului, sunt preluaţi de microbuze şi transportaţi peste pasarelă până sub pasaj şi acolo sunt preluaţi de alte autobuze care merg spre capăt CUG sau Ciurea. Am încercat şi alte rute, dar nu avea sens să ocolim pe Poitiers. Sunt conştient că sunt nemulţumiri în rândul călătorilor. În acelaşi timp, trebuie să înţelegem că un astfel de pasaj trebuie să respecte nişte condiţii pentru modernizare“, a spus Maricel Ghercă, directorul RATP.

Va dura până luni

Toate aceste modificări ar trebui să dureze până săptămâna viitoare. Oficialii din Primărie estimează că traficul va reveni la normal până luni. „Sperăm ca în următoarele 3-4 zile să ajungem iar într-o fază de turnare de betoane ca să accelerăm un pic. După turnare, nu se mai pune problema de restricţionare a traficului greu. Celelelalete faze nu sunt condiţionate de apariţia fisurilor în suprastructura podului. În jur de cinci zile va fi restricţonat, şi stăm în analiză, şi când atinge pragul de maturare necesară pentru a nu mai apărea fisuri, reintroducem traficul greu“, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Traficul se desfăşoară în continuare cu dificultate şi în zona Moldova Mall. Sensul unic pe strada Costache Negri trebuia scos în cursul zilei de ieri pentru ca circulaţia rutieră să revină la normal. Restricţia în trafic a fost prelungită până săptămâna viitoare, pentru finalizarea lucrărilor la reţelele de utilităţi.

Comentarii