Criminalul de la coafor a găsit clemenţă la Curtea de Apel. I-a fost redusă pedeapsa

marți, 30 septembrie 2014, 01:50
2 MIN
 Criminalul de la coafor a găsit clemenţă la Curtea de Apel. I-a fost redusă pedeapsa

Judecătorii au redus pedeapsa de la prima instanţă a lui Vasile Olaru, bărbatul care la finele anului trecut şi-a ucis soţia într-un coafor din Tudor Vladimiresc. Va trebui să plătească 200.000 de lei propriilor lui copii: două fete de 13 şi de 2 ani

Bărbatul care şi-a ucis în mod abominabil soţia într-un coafor din Iaşi a scăpat de un an de puşcărie. Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au admis apelul intentat de Vasile Olaru, de 42 de ani, acuzat de omor calificat. După ce prima instanţă l-a condamnat la 16 ani şi jumătate de închisoare, magistraţii Curţii au decis să scadă un an din această pedeapsă. Motivul este reprezentat de faptul că Vasile Olaru a fost achitat pentru infracţiunea de port ilegal de cuţit.

Instanţa de control judiciar a păstrat celelalte dispoziţii ale primei sentinţe, printre care şi cuantumul despăgubirilor pe care criminalul va trebui să le achite copiilor săi, respectiv 200.000 de lei drept daune morale. Cei doi soţi aveau doi copii: două fete de 13 şi de 2 ani. Instanţa a decis punerea sub sechestru a tuturor bunurilor mobile şi imobile ale criminalului, în limita sumei pe care acesta trebuie să o achite drept daune morale propriilor copii.

Ce l-a scos din pepeni pe criminal

Potrivit anchetatorilor, în seara zilei de 28 decembrie 2013, Vasile Olaru a mers în locuinţa personală, de unde a luat un cuţit, cu scopul de a-şi ucide nevasta, Mina Olaru, cu care avea trei copii. „Inculpatul s-a deplasat la locul de muncă al acesteia (un salon de coafură din Complexul Studenţesc Tudor Vladimirescu). Inculpatul a lovit-o de mai multe ori cu cuţitul, cauzându-i multiple leziuni care au condus la deces. În acelaşi context, inculpatul şi-a provocat mai multe plăgi abdominale penetrante“, precizează anchetatorii. Procurorii au mai concluzionat că, pe 26 decembrie, cu două zile înainte de comiterea crimei, Mina Olaru se refugiase la un centru de ocrotire al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Femeia recursese la acest gest din cauza violenţelor soţului ei, care o lovea atât pe ea, cât şi pe copii. Înainte de a o ucide, mai notează procurorii, bărbatul i-a cerut soţiei să discute despre plecarea ei de acasă. Femeia i-ar fi spus să aştepte, pentru că avea clienţi, iar în acel moment bărbatul, nervos, a lovit-o de mai multe ori cu cuţitul în zona gâtului, abdomenului şi toracelui, după care a încercat să se sinucidă. Vasile Olaru a stat internat mai multă vreme la Spitalul de Urgenţă „Sfântul Spiridon“. După ce şi-a revenit, a fost reţinut de procurori şi arestat.

 

Comentarii