Criză înaite de alegeri. Primarul din Oţeleni încearcă să scape de consilierii PSD

vineri, 05 februarie 2016, 22:13
2 MIN
 Criză înaite de alegeri. Primarul din Oţeleni încearcă să scape de consilierii PSD

Cu patru luni înaintea alegerilor locale, comuna Oţeleni ar putea rămâne fără consiliu local. Primarul Ciprian Aiojoaei a cerut Tribunalului să constate dizolvarea consiliului, după ce consilierii liberali, partid din care face parte şi primarul, au demisionat. Prin plecarea liberalilor, numărul consilierilor locali a scăzut sub jumătate din cel iniţial, făcând imposibilă funcţionarea consiliului.

„La noi este o situaţie mai dificilă, în sensul că nu se poate colabora cu ceilalţi. Este un scandal continuu, orice acţiune am propune fiind blocată în plen. De un an şi jumătate nu ne mai putem înţelege. Consilierii liberali s-au sfătuit cu mine şi ca să evităm aceste situaţii, s-au retras. Au demisionat în decembrie, iar la şedinţa din ianuarie am luat act de demisii. Am vrut să validăm pe alţii, dar nu s-a putut. Atunci am decis să înaintez acţiunea de constatare a dizolvării de drept a CL“, a declarat primarul Aiojoaei.

Consiliul Local Oţeleni are de drept 13 membri. În 2012, au fost aleşi 7 consilieri PNL, doi PSD, doi PPDD, unul PDL şi unul PC. Doi liberali au fost excluşi din partid, pierzându-şi calitatea de consilier, un altul a demisionat, iar ultimii cinci au părăsit consiliul în decembrie. Conflictul dintre primar şi consilierii opoziţiei datează din urmă cu aproape doi ani, când un drum local a fost pietruit. Consilierii PSD au acuzat nereguli în derularea lucrărilor, ca şi în încredinţarea contractului.

„Deocamdată nu e nimic dizolvat, pentru că prin lege, dacă un consilier pleacă, trebuie să vină în locul lui un supleant. Primarul nu cunoaşte legea. Îşi închipuie că dacă se va constata dizolvarea consiliului, va prelua el atribuţiile CL. Fals. Dacă rămâne singur, nu va putea decât să cheltuiască minimul pentru funcţionarea primăriei, nimic pentru investiţii. Este un proiect în derulare, de reabilitare a unor drumuri de exploatare şi săteşti. Nu ştiu ce se va întâmpla cu el“, a spus liderul filialei locale a PSD, Felician Gherăescu.

Chiar dacă acţiunea primarului va fi admisă de Tribunal, nu va exista suficient timp pentru alegerea unui nou consiliu local. Conform legii, alegerile locale anticipate nu pot fi convocate dacă timpul rămas până la data normală a alegerilor este mai scurt de şase luni.

Comentarii