CSM Poli, la superlativ

luni, 30 octombrie 2017, 02:43
3 MIN
 CSM Poli, la superlativ

Echipa din Copou a speculat căderea Concordiei Chiajna din ultimele runde şi continuă să creadă în play-off

CSM Politehnica Iaşi a făcut vineri unul din cele mai bune meciuri din acest sezon. În Copou, trupa ieşeană a trecut de Concordia Chiajna cu 3-1. Chiar dacă reuşita care a închis definitiv partida a apărut în prelungiri, senzaţia că Iaşul nu are cum să piardă victoria a existat permanent. Şi în prima repriză, în care posesia de peste 60% nu s-a tradus decât printr-o singură ocazie mare, apărută în prelungiri şi în cea secundă, cu toate că oaspeţii au bifat şi la 1-0 şi 2-1 o oportunitate de a înscrie. Asta pentru că gazdele au avut un evident plus de viteză şi determinare faţă de o formaţie care, aşa cum a recunoscut şi antrenorul Ion Moldovan, este pe o pantă descendentă, eşecul de pe “Emil Alexandrescu” fiind al treilea consecutiv. Având o distanţă mare între linii, închizătorii fiind foarte aproape de linia de fund, cu un Bawab aerian şi un Bud discret, Chiajna aproape că nu a contat în atac în primul act, în care a trimis un singur şut spre poartă. De acest lucru a profitat CSM, care a atacat, a pus presiune în permanenţă, a măcinat continuu defensiva ilfoveană, statistica fiind zdrobitoare: 5-1 la şuturi, 2-0 la încercări cadrate, 6-0 la cornere. Rezultatele au fost obţinute după odihnă, când au apărut trei goluri, unul mai frumos ca altul. Incursiunea superbă a lui Qaka, care a generat deschiderea scorului şi execuţiile lui Platini şi Cristea, ultimul fiind pus în valoare de o pasă de efect a lui Mihalache, au colorat frumos Copoul, care a trecut repede peste momentul de inadmisibilă reverie de la golul oaspeţilor.

Pentru a obţine rezultate în viitor, neatenţia din defensivă nu trebuie însă neglijată, aşa cum nu trebuie trecută cu vederea nici superficialitatea lui Jo, care a irosit mai multe ocazii clare, mai ales că astfel de episoade se repetă.

Succesul de vineri, al treilea consecutiv în ultimele meciuri oficiale, a dus Iaşul pe creasta valului înaintea disputelor cu echipe cu ştaif, CFR, FCSB şi Dinamo, care vor arăta, probabil, unde este locul CSM în Liga I.

 

CSM-catalog

 

Kelava (5,5) – nu a avut ce apăra, oaspeţii trimiţând un singur şut cadrat, care a atins ţinta.

Sin (5,5) – a avut probleme cu Batin.

Mihalache (7) – sigur în defensivă, a executat inteligent lovitura liberă din care a înscris Cristea.

Frăsinescu (6) – mici ezitări.

Bădic (6) – a rulat bine.

Qaka (7) – o cursă excelentă înaintea primului gol, alte ruperi de ritm utile.

Cioinac (5) – mai multe erori, Batin a înscris de lângă el.

Platini (7) – câteva încercări, o super-execuţie la golul doi.

Pedro (7) – o ratare mare în prima repriză, a deschis scorul.

Panţîru (6) – se acomodează  cu rigorile primei ligi.

Jo (5) – cinci şuturi, multe din poziţii ideale, care nu au găsit ţinta.

Kizito a intrat în minutul 80, părând din alt film, Cristea a fost introdus în minutul 81, înscriind golul trei, cu o execuţie de vârf rasat, iar Jagodinskis a debutat în prelungiri.

 

Comentarii