CSMS Iaşi a efectuat primul antrenament de după vacanţă

vineri, 20 iunie 2014, 01:42
3 MIN
 CSMS Iaşi a efectuat primul antrenament de după vacanţă

Grahovac, Munteanu şi Mitic au fost noutăţile, Johnson fiind învoit.  Voicu a fost împrumutat pentru un sezon de la Rapid

După ce miercuri au făcut vizita medicală, fotbaliştii de la CSMS Iaşi au efectuat ieri dimineaţă primul antrenament de după vacanţă. Sub comanda staffului tehhnic condus de Marius Lăcătuş au lucrat 29 de jucători: Caparco, Grahovac (Kahramanmaraşspor), Grecu, Bălan, Dani; Radovic, Mitic (FC Universitatea Craiova), Firoiu, Mihalache, Plămadă, L. Munteanu (Săgeata Năvodari), Vişa, Cioranu, Moisi, Ţigănaşu, Vladu, R. Miron; Bosoi, Onofraş, Călugăru, Creţu, Olah, Novac, Dedu, L. Mihai, Bădic; Dobre, Pălimaru, Crenganiş. Avrămia şi Herghelegiu, care sunt sub contract cu Iaşul până la sfârşitul lunii, când vor trece la CS Universitatea Craiova, au absentat, iar Dulee Johnson (Săgeata Năvodari) a fost învoit. Înaintea şedinţei de pregătire Grahovac a anunţat că a venit la Iaşi pentru a fi titular, iar Munteanu că se bucură că revine într-un oraş în care s-a simţit foarte bine în perioada în care a jucat la Politehnica.

Lăcătuş a explicat de ce a ales să ceară ca transferurile verii să conţină jucători experimentaţi: “Am adus jucători experimentaţi, nu bătrâni. Numai la noi nu se înţelege că nu joacă buletinul, ci jucătorul. Sunt mulţumit de calitatea lotului, vor mai fi şi alte întăriri. Sunt optimist că putem atinge obiectivele pe care ni le-am propus”.
Preşedintele CSMS, Florin Prunea, a spus că lotul prezent la reunire va mai suferi modificări: “Am adus jucători care să joace şi cu inima, vom mai aduce şi alţii. Temwanjera e una dintre soluţii, mai discutăm şi cu alţii. Munteanu, Grahovac, care e o persoană admirabilă, Mitic şi Johnson au semnat deja. Ultimul e învoit două zile, pentru că i-a născut soţia. Ne-am înţeles cu Astra pentru ca Ţigănaşu să mai stea un an la noi, discutăm cu FC Botoşani pentru Plămadă. Până sâmbătă, când plecăm la Cheile Grădiştei, vor mai pleca unii jucători. Avrămia şi Herghelegiu sunt absenţi nemotivat, vor suporta consecinţele”.
După antrenament, CSMS s-a despărţit de Bălan, Dani, Miron şi Firoiu, negocieri privind rezilierea contractului demarându-se şi cu Cioranu. Situaţiile lui Bădic, Novac, Vladu şi Onofraş sunt sub semnul întrebării. Antrenorul vrea să renunţe la primii trei, însă conducerea doreşte să-i păstreze cel puţin pe Bădic şi Novac, în care s-au investit sume importante. Situaţia este inversă în cazul lui Onofraş, care e dorit de Lăcătuş, nu şi de conducere, ce i-a propus jucătorului două variante: cooptarea în stafful administrativ ori un post de antrenor la Centrul de Copii şi Juniori.
Ieri au continuat tratativele pentru întărirea lotului, fundaşul lateral Ionuţ Voicu (Rapid Bucureşti) fiind aşteptat la antrenamentul de astăzi după ce giuleştenii l-au împrumutat la CSMS pentru un sezon. În aceste condiţii, Iaşul ia în calcul stoparea tratativelor cu Muşat (FC Vaslui), Voicu fiind un jucător care acoperă ambele benzi. Fotbalistul, care împlineşte 30 de ani în august, a mai evoluat, înainte de a ajunge la Rapid, la FC Braşov (2006-2011) şi un sezon la CS Mioveni.

Altfel, Temwanjera (FC Vaslui) va da un răspuns luni la oferta primită de la Iaşi, iar negocierile cu Dias (FC Braşov) s-au închis pentru moment.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii