N

CSMS Iaşi nu trebuie să piardă timpul dacă vrea să nu fie doar un pasager în Liga I

N

vineri, 30 mai 2014, 01:50
2 MIN
 CSMS Iaşi nu trebuie să piardă timpul dacă vrea să nu fie doar un pasager în Liga I

\N

În afara unor întăriri ale lotului actual, trebuie compensate şi pierderile masive care vor apărea

 
 
Un lucru previzibil, promovarea CSMS Iaşi în Liga I de fotbal, a fost parafat miercuri. Cu două runde înainte de finalul sezonului, Iaşul are şase puncte în plus şi avantajul rezultatelor directe în duelul cu FC Clinceni, una din cele trei echipe din serie (cealaltă este Rapid Bucureşti, care speră licenţierea la TAS) care a solicitat licenţă pentru Liga I de fotbal, şi este sigur de prezenţa în elită în sezonul 2014-2015.
CSMS nu trebuie să serbeze prea mult succesul obţinut. Evoluţia de miercuri a fost un nou semnal că trupa lui Marius Lăcătuş are nevoie de întăriri serioase pentru a face faţă în prima ligă. Remiza obţinută cu un dram de noroc pe teren propriu (ilfovenii au controlat mai mult timp un joc în care au câştigat la capitolul şuturi cadrate, cu 3-2, dar şi la “ocazii”, cu 3-1) a confirmat faptul că Iaşul nu s-a simţit grozav în Copou în play-off. În sprintul final al promovării, CSMS a înregistrat trei remize (precedentele au fost cu SC Bacău şi Rapid Bucureşti) şi o victorie chinuită, graţie unui gol marcat în prelungiri în poarta unei echipe care juca în inferioritate numerică, aşa cum a fost Unirea Slobozia. Iar cum în sezonul viitor nivelul adversarilor va fi cu totul altul, este limpede că, dacă nu vrea să fie un pasager în Liga I, Iaşul nu trebuie să repete erorile din urmă cu doi ani, când pierderea verii a generat un handicap uriaş, ce s-a dovedit a fi decisiv în retrogradarea echipei.
Problemele sunt cu atât mai stringente cu cât CSMS are nevoie să compenseze şi pierderile de efectiv ale garniturii actuale, nu mai puţin de nouă jucători fiind în situaţia de a pleca sau având şanse minime de a continua în Copou. Avrămia şi Herghelegiu au contracte semnate cu Universitatea Craiova, Ţigănaşu trebuie să revină la Astra Giurgiu, Plămadă la FC Botoşani, Vladu şi Onofraş sunt la final de contract şi se pare că acordurile acestora nu vor fi prelungite, la Firoiu, Miron şi Cioranu se va renunţa, iar Bădic nu este pe placul lui Lăcătuş. În plus, preşedintele executiv, Florin Prunea, este şi el la final de contract şi nu a primit vreo ofertă de prelungire a colaborării.
Drept urmare, cererea antrenorului Marius Lăcătuş de discutare a strategiei clubului imediat după meciul de sâmbătă, din Giuleşti, este absolut normală, mai ales că sezonul viitor se anunţă aspru, şase echipe urmând a retrograda din Liga I.
În ceea ce priveşte duelul cu Rapid, de mâine, delegaţia Iaşului va pleca astăzi spre Capitală, după antrenamentul de dimineaţă.

Comentarii