CSMS: Rezultat bun, restanţe în joc

miercuri, 06 august 2014, 01:44
4 MIN
 CSMS: Rezultat bun, restanţe în joc

Meciul de la Mediaş a confirmat problemele etalate în partida cu Viitorul Constanţa. Wesley este apt pentru meciul cu Petrolul

După 0-0 cu Viitorul Constanţa, în prima rundă a Ligii I de fotbal, CSMS Iaşi a bifat luni a doua remiză albă din actualul sezon. Dacă rezultatul din Ardeal poate fi considerat mulţumitor, ţinând cont de faptul că Iaşul a jucat în inferioritate numerică din minutul 39, calitatea jocului etalat de CSMS a lăsat, ca şi în prima etapă, de dorit.

Aşa cum reiese şi din cifra golurilor marcate în primele 180 de minute ale sezonului, jocul ofensiv reprezintă o mare problemă. Iar dacă în duelul cu Viitorul mulţi l-au pus la zid doar pe Pălimaru, care a semnat o bară şi a irosit două ocazii mari, la Mediaş s-a văzut limpede că problemele vin şi de la mijlocul terenului, atacantul împins al Iaşului având puţină materie primă la dispoziţie. Explicaţia vine de la faptul că la capitolul “construcţie” sunt încă destule probleme, jucătorii nefiind închegaţi, iar traseele frânte.
În partida de luni a surprins decizia antrenorului Marius Lăcătuş legată de poziţionarea mijlocaşilor ofensivi. Astfel, deşi Liviu Mihai a evoluat în finalul sezonului trecut şi în startul celui actual în flancul stâng, iar Ciucur s-a consacrat pe dreapta, cei doi au fost folosiţi pe benzile opuse celor amintite. Randamentul lor a fost scăzut, aşa cum nici Dedu, care a jucat în centru, nu a rupt gura târgului. Şi cum plecările lui Creţu de pe poziţia de închizător spre careul advers nu mai reprezintă o surpriză pentru echipele care studiază jocul Iaşului, Pălimaru s-a trezit fără mingi utile, deşi în faţa unui Mujdragic rudimentar şi a unui Muth ofensiv era o pâine de mâncat. Drept urmare, Iaşul a ameninţat poarta lui Pleşca doar prin două şuturi din afara careului în prima repriză. Fostul portar al Politehnicii a fost relaxat total în actul doi, pentru că Lăcătuş a renunţat la orice jucător de construcţie după odihnă, oaspeţii jucând doar la remiză după ce Mihalache a fost eliminat. Fără jucătorii tehnici, Liviu Mihai şi Dedu, Iaşul nu a contat în repriza secundă în atac, viteza lui Bosoi şi a lui Ciucur, singura armă cu care CSMS rămăsese, în condiţiile în care până şi Pălimaru a fost retras mult, nefiind suficientă pentru a crea probleme.
În atare condiţii, greul a fost dus de apărare, care a scăpat cu faţa curată. Ca şi la meciul cu Viitorul însă, trebuie luat în calcul că performanţa de a nu primi gol a fost generată, pe lângă evoluţiile decente ale fundaşilor, foarte bine organizaţi de Olah, şi de şansă (Figliomeni a lovit bara, Todea a luftat incredibil, de două ori, din poziţii ideale, iar Romeo a şutat slab dintr-o poziţie foarte bună) şi de subţirimea ofensivei adverse, alcătuită din cruzii Figliomeni şi Buziuc.

Una peste alta, prin prisma punctelor acumulate, Iaşul, chiar dacă nu este în grafic, în condiţiile în care a întâlnit doi adversari modeşti, nu s-a făcut de băcănie în startul sezonului. La capitolul calitate a jocului e însă nevoie urgentă de o creştere, pentru ca echipa pregătită de Lăcătuş să justifice investiţiile serioase făcute în acest an, apariţia în joc a lui Wesley, căruia i-a sosit “cartea verde”, fiind marea speranţă pe care se pune bază pentru schimbarea randamentului ofensiv.

 

CSMS-catalog
 
Caparco (6) – sigur în fazele de poartă, probleme la mingile aeriene, ezitarea din minutul 23, când a ieşit greşit la “capul” lui Muth, fiind la un pas să-l coste scump.
Mitic (6) – a avut ceva probleme cu Llullaku, în prima repriză, a fost mai liniştit când pe flancul lui a acţionat Ciprian Petre.
Mihalache (4) – eliminat uşor, putea însă să evite atacul la Buziuc, din minutul 39, care i-a adus al doilea “galben”.
L. Munteanu (6) – l-a scăpat pe Muth la două faze fixe, în prima repriză, sigur în rest.
Voicu (6) – nu a avut probleme cu Romeo.
Olah (6) – bun organizator.
L. Mihai (5) – nu s-a simţit în largul lui în flancul drept.
Dedu (5) – un şut în primul minut şi cam atât.
Creţu (5,5) – harnic.
Ciucur (4,5) – inadaptat, nu a fost periculos în atac, nu a coborât cu V. Creţu în momentele în care medieşeanul urca în ofensivă.
Pălimaru (6) – s-a luptat mult, şi în atac şi în apărare.
Plămadă (6) – sigur.
Bosoi (5,5) – determinat.

Comentarii