Cu tremolo până la sfârşit

marți, 01 noiembrie 2016, 02:44
2 MIN
 Cu tremolo până la sfârşit

  CS Cuza Sport Brăila – Politehnica Iaşi  82-79 (23-27, 16-15, 18-14, 25-23) în etapa a III-a a Ligii I de baschet masculin

 
Excluzând echipele secunde ale cluburilor din Liga Naţională, care nu au drept de promovare, era limpede că lupta pentru supremaţie în seria a III-a a Ligii I se va da între ieşeni şi brăileni. Ambele echipe obţinuseră câte o victorie şi avuseseră o etapă liberă, astfel încât partida din sala brăileană n-a fost un meci decisiv pentru calificarea în faza următoare, fiindcă ambele formaţii vor promova aproape sigur, ci o partidă de verificare a potenţialului. Şi dacă dunărenii, antrenaţi de acelaşi Mircea Totolici care a înălţat această formaţie, s-au întărit cu doi americani în intersezon, Petre Măgurean, managerul echipei ieşene, l-a adus pe binecunoscutul tehnician sârb Andelko Mandic alături de Viorel Nănescu, plus un pivot impozant, Nikola Siladi, care împreună cu Jermale Jones, tind să facă legea pe orice teren din acest eşalon. Meciul de la Brăila s-a încheiat cu o victorie strânsă a gazdelor, dar scorul a balansat mai mereu, făcând imposibil un pronostic până la final. Astfel, în primul “quarter” ieşenii au egalat de la 5-10 la 11-11 şi 16-16 şi au intrat la prima pauză cu avans de patru puncte. Patru puncte erau şi în sfertul secund, dar pentru Brăila, dar, condusă în teren de Jones, echipa ieşeană a realizat nouă puncte consecutive, reuşind să păstreze trei în faţă la pauza mare. Sfertul al treilea a fost al “cuziştilor”, care au condus cu 46-42, după care a urmat o serie şi mai bună a ieşenilor, de 11 puncte. Echipa gazdă a fost mai proaspătă în ultimul act, scorul a ajuns de la 65-63 la 72-63 (cea mai mare diferenţă înregistrată în meci) şi cu toate eforturile ieşene din final, victoria brăileană nu mai putea fi evitată. Au marcat pentru Politehnica: Jones 29 (3), Siladi 16 (2), Amarghioalei 12 (4), Garbea 8, Rotariu 6,, Vatra 4, Popovici 4.
Următorul meci al studenţilor ieşeni se va disputa duminică, pe 6 noiembrie, de la ora 16:00 cu formaţia bucureşteană ACS Agronomia Sport 4 Bucureşti.
 
 
 

Comentarii