Cum au fost afectaţi pasagerii ieşeni de greva de pe aeroporturi

miercuri, 31 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Cum au fost afectaţi pasagerii ieşeni de greva de pe aeroporturi

Protestul controlorilor de trafic aerian, derulat timp de patru ore, a perturbat serios programul zborurilor u totuşi, nicio cursă nu a fost anulată pe Aeroportul din Iaşi, iar întârzierile au dispărut până după-amiază.

Pasagerii care trebuiau să se îmbarce ieri pe unul din avioanele programate să decoleze de pe Aeroportul Internaţional Iaşi au trecut cu bine de greva controlorilor de trafic aerian. Declanşat la ora 9.00 dimineaţa, la nivel naţional, protestul a fost suspendat patru ore mai târziu tot de protestatari. În acest interval, traficul aerian a fost dat peste cap. Deşi se anunţase iniţial că vor fi asigurate doar 30 la sută din totalul curselor, până la urmă s-au efectuat toate zborurile programate – cel puţin pe aeroportul ieşean.

Avioanele care au decolat înainte de ora 9.30 au ajuns la timp la destinaţie. Apoi, întârzierile au tot crescut. De exemplu, cursa dinspre Timişoara a ajuns cu 45 de minute mai târziu, cele dinspre Tel Aviv – o oră, iar de la Barcelona – peste două ore. 

În schimb, decolările au fost mai prompte: după întârzierea cu 50 de minute a cursei Tarom spre Bucureşti (10.20 în loc de 9.30), aceste intervale au scăzut, practic fiind condiţionate de întârzierea cu care ajungeau avioanele ce trebuiau apoi să plece spre altă destinaţie. Într-un asemenea caz, a fost cât pe ce să se anuleze cursa Wizz Air spre Bergamo. Avionul venise deja cu o întârziere de aproape o oră de la Tel Aviv (aproximativ 13.30, faţă de 12.35) şi ar fi trebuit să plece spre Bergamo la 13.50. Italienii au anunţat că nu pot asigura loc de staţionare avionului în afara intervalului de timp rezervat. S-a reuşit ca avionul să plece la 14.10; aşadar, cu numai 20 de minute întârziere.

Însă problemele sunt departe de a fi rezolvate. Tribunalul Bucureşti a declarat greva legală, astfel că protestul poate fi reluat oricând. Mai mult, Liviu Dragnea a turnat şi el gaz pe foc, luându-i peste picior pe controlorii de trafic, care „au salarii mai mari decât omologii lor din Marea Britanie“. Totuşi, cel puţin până aseară, la închiderea ediţiei, nu erau semne că protestul va fi reluat astăzi. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii