Cum va fi vremea la mare si la munte in weekend

vineri, 08 iulie 2016, 08:25
2 MIN
 Cum va fi vremea la mare si la munte in weekend

Vineri asteptam vreme in general frumoasa. Temperaturile sunt comparabile cu cele de joi: maximele vor fi cuprinse intre 23 si 31 de grade, iar minimele intre 4 si 20 de grade.

In Dobrogea si Bagaran, cerul se insenineaza, temperaturile cresc spre amiaza, insa dimineata ramane cam racoroasa. Nu se prea incalzeste nici sambata dimineata.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, gasim vreme insorita, cu temperaturi placute si ceva porniri ale vantului. Si la noapte simtim atmosfera cam racoroasa.

In nordul Moldovei si in Bucovina, soarele va straluci nestingherit, dar temperaturile nu exagereaza: vor fi cel mult 26 de grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures: vreme buna, atmosfera placuta ziua, cam racoare noaptea. In nord-vest s-ar putea descarca doi-trei nori pe timpul noptii.

Vreme buna va fi si in vestul tarii. Nimic excesiv: soare bland, temperaturi placute, atmosfera linistita. Totusi, minimele sunt cam modeste.

Sambata se intorc ploile in nordul, centrul si nord-estul tarii, pe unde se si racoreste putin. Vi mai ales dupa pranz, cantitatile de apa pot insuma 20 de litri pe metru patrat si pot aduce grindina. In rest, avem vreme calduroasa, cu 34 de grade in sudul Olteniei si valori de peste 30 de grade in toate zonele de campie.

Duminica avem soare si aer fierbinte in sud si sud-vest, pe unde termometrele vor indica in jur de 33 de grade la umbra. In restul zonelor, valorile vor fi ceva mai ponderate: pleaca de la 23 de grade in Maramures si Bucovina si abia daca ajung la 30 in vest si prin est.

Luni, aerul devine tot mai greu de respirat, iar in Lunca Dunarii se reinstaleaza canicula. Maximele vor fi intre 28 si 35 de grade, iar cerul ramane senin o buna parte a zilei. Cresc perceptibil si temperaturile nocturne: vom avea de la 12 la 22 de grade. 

StirileProtv.ro

Comentarii