Cunoştinţele de limba română, criteriu de bază la admitere la USAMV

vineri, 07 februarie 2014, 20:37
2 MIN
 Cunoştinţele de limba română, criteriu de bază la admitere la USAMV

La admiterea din vara anului 2014, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” va conta 50% media de la proba de limba română de la examenul de bacalaureat pentru toate facultăţile. Celelalte 50 de procente vor reprezenta o notă de la oricare altă probă scrisă, la alegerea studenţilor.

Senatul instituţiei de învăţământ superior a votat la începutul acestei săptămâni metodologia de admitere care stipulează şi faptul că perioada destinată depunerii dosarelor va fi între 16-25 iulie, la aproximativ două săptămâni de la încheierea activităţilor didactice.

„USAMV Iaşi promovează o ofertă atractivă care cuprinde, pe lângă oportunităţi de studiu în specializări căutate pe piaţa muncii şi condiţii bune de cazare, masă şi recreere în campusul studenţesc şi diverse facilităţi pentru studenţi. Toţi studenţii universităţii beneficiază de condiţii moderne de cazare în campusul studenţesc, în cămine dotate cu săli de bucătărie şi spălătorie, precum şi de o bază sportivă completă, cu terenuri şi săli de sport“, au precizat reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior într-un comunicat remis presei.

Pentru sesiunea de vară universitatea a înaintat ministerului o propunere de aprobare a 980 de locuri pentru anul 1 de licenţă la toate cele patru facultăţi: 650 finanţate de la bugetul statului şi 330 la taxă. Sesiunea de toamnă, dacă vor mai rămâne locuri libere, se va organiza în intervalul 8-11 septembrie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii