Cuţitarul palestinian din Tudor Vladimirescu a fost condamnat la 5 ani de puşcărie

luni, 07 decembrie 2015, 02:56
2 MIN
 Cuţitarul palestinian din Tudor Vladimirescu a fost condamnat la 5 ani de puşcărie

El i-a înfipt cuţitul în piept, chiar în dreptul inimii, unui tânăr cu care se luase la ceartă. Victima a scăpat cu viaţă în mod miraculos, având un card în buzunar. Palestinianul a fugit din ţară, dar a fost prins în Armenia.

Cetăţeanul israelian de origine palestiniană Ahmad Abo Baker, cel care a înjunghiat în 2013 un ieşean în clubul Bila 8 din Tu­dor Vladimirescu, a fost băgat la închisoare pentru cinci ani. Acesta a fost condamnat de instanţă la cinci ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor.

„La data de 5 decembrie, poliţiştii au depistat un tânăr în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul în Israel, pe numele căruia instanţa a emis un mandat de executare a pedepsei cu închi­soarea. Tânărul a fost introdus în închi­soare în penitenciar, pentru executarea pedepsei“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei.

Cazul israelianului, fost student la medicină, a fost unul unic pentru judecătorii din Iaşi. Ahmad Abo Baker, în vârstă de 24 de ani, a înjunghiat un tânăr în noaptea de 24/25 septembrie 2013, după o altercaţie în clubul Bila 8. Baker venise în local împreună cu prietena lui, şi s-a luat la ceartă cu ieşeanul pe un motiv pueril, după care a scos un cuţit şi l-a înjunghiat. Victima a scăpat miraculos de lovitura mortală deoarece cuţitul s-a oprit într-un card pe care tânărul îl avea asupra lui.

Procurorii nu au cerut arestarea lui, aşteptând concluziile medicilor legişti, însă, între timp, Baker a fugit din ţară. El a fost dat în urmărire internaţională şi a fost prins în Armenia, două luni mai târziu. Israelianul mai avusese „treabă“ cu autori­tăţile ieşene. El a fost audiat ca martor în cazul bătăii din clubul Skin, care a avut loc în anul 2010. Atunci, un arab, Ramzi Chacra, a tras cu un pistol cu bile, rănind doi agenţi de pază.

În 2013, Ahmad Abo Baker urma să finalizeze în România anul V de fa­cultate, la UMF, el fiind student la Medicină Dentară. Reprezentanţii universităţii precizau în septembrie 2013 că israelianul nu a mai promovat în ultimul an şcolar, mutându-se din vară la Universitatea „Apollonia“.

Comentarii