Dacă vin ruşii peste ieşeni, alarma trebuie dată de organizatorii concertelor

marți, 24 februarie 2015, 18:37
1 MIN
 Dacă vin ruşii peste ieşeni, alarma trebuie dată de organizatorii concertelor

Sistemul de alarmare şi protecţie civilă din oraş va fi îmbunătăţit. Primăria va face în acest an mai multe achiziţii în domeniu, după ce, la ultimul test al sistemului, ieşenii au reclamat ineficienţa acestuia.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, achiziţiile se desfăşoară în urma unui parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe. O primă achiziţie va consta în cumpărarea unei sirene de 3.000 W care să completeze actualul sistem. Spre diferenţă, sonorizarea la concertul de Revelion de la Palatul Culturii a atins 100.000 W, după cum au declarat la vremea respectivă oficialii Primăriei.

„Sistemul de alarmare a Iaşului funcţionează, dar îl îmbunătăţim. Sirena care va fi achiziţionată va fi cea mai modernă“, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga. El a adăugat că vor fi expertizate şi adăposturile civile existente pe raza municipiului.

„În Iaşi sunt 54 de adăposturi civile şi, conform legii, trebuie să fie pregătite pentru cazuri de urgenţă. Vom face o expertiză să vedem starea acestor spaţii“, a mai spus Buraga. Investiţiile în sectorul de apărare civilă pe anul în curs ale Primăriei se ridică la 178.000 lei. Din această sumă, sirena ajunge la 68.000 lei, iar studiul de expertizare a adăposturilor de protecţie civilă la 30.000 lei. Alţi 80.000 lei vor fi cheltuiţi pentru diverse documentaţii.

Comentarii