500 de inventatori din 30 de ţări vin astăzi la Iaşi

De astăzi şi până sâmbătă are loc salonul de invenţii EUROINVENT 2017

joi, 25 mai 2017, 01:50
1 MIN
 De astăzi şi până sâmbătă are loc salonul de invenţii EUROINVENT 2017

Peste 500 de invenţii şi 500 de inventatori din 30 de ţări vor expune de astăzi şi până sâmbătă la salonul de invenţii EUROINVENT 2017. Evenimentul va avea loc la Palatul Culturii şi va cuprinde patru manifestări majore. Astfel, cei prezenţi vor putea vizita o expoziţie de invenţii şi proiecte inovative, vor putea participa la o conferinţă internaţională, dar pot participa şi la două saloane, unul de arte vizuale şi unul de carte tehnico-ştiinţifică.

 Deschiderea oficială va avea loc astăzi, de la ora 11, în Sala „Henri Coandă“ de la Palatul Culturii. De la ora 12 va urma conferinţa internaţională în domeniul cercetării ştiinţifice şi tehnice, fiind prezentate cu această ocazie aproximativ 50 de lucrări, participanţii provenind din 15 ţări. Cei prezenţi la Palatul Culturii vor putea vizita şi expoziţia aflată la parterul şi la etajul Palatului Culturii, urmând ca de la ora 17, la Casa Balş, să poată participa la Salonul de Arte Vizuale, unde vor expune profesori de la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu „ din Iaşi.

Mâine, începând cu ora 11, inventatorii vor face demonstraţii şi vor explica cum funcţionează creaţiile lor, iar de la 16.30 va avea loc Salonul de Carte Tehnico-Ştiinţifică, cu aproximativ 100 de titluri din domeniu. În ultima zi, poimâine, de la ora 14, va avea loc festivitatea de premiere, iar marele premiu de 100.000 de lei va ajunge la cea mai bună invenţie. Salonul de invenţii EUROINVENT 2017 este organizat de Forumul Inventatorilor Români, Centrul de Informare Europe Direct Iaşi, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“, Universitatea „Al.I. Cuza“ şi Universiti Malaysia Perlis.  

 

 

Comentarii