De ce a fost în stare un şofer! A lovit o maşină, un stâlp şi a ajuns într-o curte (IMAGINI)

vineri, 19 septembrie 2014, 01:57
2 MIN

Doi ieşeni au scăpat miraculos dintr-un accident violent, la Trifeşti. Cei doi circulau cu viteză cu un Renault Clio, iar într-o curbă şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a rotit în aer de câteva ori.

Martorii au povestit că maşina a intrat în curbă cu viteză foarte mare, a derapat pe prundişul de pe marginea străzii, s-a rotit de câteva ori în aer, apoi a lovit o autoutilitară, un stâlp şi s-a oprit într-un gard. „L-am văzut în curbă şi a frânat puternic. S-a rotit în aer, ne-a lovit pe noi şi apoi s-a izbit de stâlp. Am avut noroc că am frânat şi că l-am văzut din timp“, a spus şoferul au­touti­litarei Fiat implicate în accident.

În urma accidentului, pasagerul din dreapta a rămas inconştient, iar şoferul a fost rănit la cap. La faţa locului, a fost trimis elicopterul SMURD care a preluat pasagerul şi l-a transportat la spital unde a intrat în operaţie. „Pacientul prezenta un traumatism cranio-cerebral şi multiple contuzii. El a fost transportat şi internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Celălalt pacient a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Sfântul Spiridon. Ambii pacienţi sunt stabili“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic – şef UPU SMURD.

Poliţiştii au precizat că vinovat de producerea accidentului este şoferul Re­naultului. „Gabriel S., de 39 de ani, din Iaşi, se afla la volanul unui Renault, pe DN 24 C, în localitatea Trifeşti, iar într-o curbă, nu a adaptat viteza şi a intrat în coliziune cu un Fiat care circula pe contrasens. Cei doi pasageri au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri me­dicale. A fost testat alcoolscopic numai şoferul autoutilitarei şi nu consumase alcool“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Pe numele lui Gabriel S. a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Un alt accident a avut loc ieri dimineaţă în localitatea Mogoşeşti Siret, unde un autoturism a intrat în coliziune cu o căruţă în care se aflau o femeie şi un bărbat. Ambii au fost răniţi uşor, fiind transportaţi la spitale din Iaşi, pentru îngrijiri medicale.

Andrei DÎSCĂ, Lucia AMORĂRIŢEI
 

Comentarii