Delegaţie ieşeană în Maroc, la alegerile pentru conducerea Agenţiei Universitare a Francofoniei, câştigate de România

miercuri, 17 mai 2017, 17:45
1 MIN
 Delegaţie ieşeană în Maroc, la alegerile pentru conducerea Agenţiei Universitare a Francofoniei, câştigate de România

O delegaţie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa“ (UMF) a participat la Maroc la finalul săptămânii trecute, unde s-au ales preşedintele şi structurile de conducere ale Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF) pentru următorii patru ani, până în 2021. 

Aici, Sorin Cîmpeanu, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor şi fost ministru al Educaţiei, a fost ales preşedinte al acestei structuri, obţinând şi votul UMF Iaşi, care a fost reprezentantă la Maroc de prof.dr. Viorel Scripcariu, rector, prof.dr. Monica Hăncianu, prorector responsabil cu Relaţiile Internaţionale, prof.dr. Lăcrămioara Şerban, decanul Facultăţii de Medicină Generală, şi prof.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară.

„Este o onoare ca România să fie reprezentată la nivel de conducere al Agenţiei Universitare a Francofoniei, care reuneşte elita academică din ţările francofone de pe tot globul, şi noi am susţinut candidatura rectorului Sorin Cîmpeanu. UMF Iaşi şi Agenţia Universitară a Francofoniei au legături strânse, fundamentate pe inserţia universităţii noastre în formarea profesională şi ştiinţifică în spaţiul francofon“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu. În componenţa noului consiliu de administraţie al AUF, România mai are două locuri: Mihnea Costoiu, rector al Universităţii Politehnice din Bucureşti, şi Aurelia Grosu, consilier diplomatic în cadrul Ambasadei României la Paris.  

Comentarii