Deputatul Bodea candidează la şefia organizaţiei municipale a PNL

luni, 20 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Deputatul Bodea candidează la şefia organizaţiei municipale a PNL

Liberalii ieşeni îşi vor stabili luna viitoare noii şefi. Biroul Permanent Judeţean al partidului a stabilit calendarul alegerilor interne pentru desemnarea primilor lideri unici după fuziunea cu PDL. Alegerile pentru organizaţia municipală a PNL se vor desfăşura pe 21 aprilie, singurul candidat anunţat până acum fiind deputatul Marius Bodea. 

Acesta a lăsat să se înţeleagă şi că intenţionează să candideze din nou la alegerile locale, pentru funcţia de primar. În schimb, Bodea a precizat că nu intenţionează să-şi depună candidatura pentru vreo funcţie politică în cadrul conducerii centrale a partidului. „Voi candida pentru conducerea organizaţiei municipale. Trebuie să fim capabili să oferim o alternativă viabilă la PSD. Mihai Chirica şi-a demonstrat în ultimii doi ani capacitatea de conducere a oraşului. Singura sa investiţie în această perioadă a fost cumpărarea a patru autobuze noi. Este inadmisibil pentru un oraş de talia şi cu pretenţiile Iaşului. În cei trei ani şi jumătate cât mai sunt până la viitoarele alegeri locale vreau să construiesc o relaţie corectă cu ieşenii“, a declarat Bodea.

Alegerile pentru şefia filialei judeţene a PNL vor avea loc pe 29 aprilie. După decesul liderului consilierilor judeţeni ai PNL, Daniel Minciună, singurul candidat cert a rămas deputatul Costel Alexe. Până la organizarea alegerilor interne, liderul filialei judeţene a PNL va rămâne oficial preşedintele demisionar al acesteia, Teofil Bălteanu. Conducerea executivă a filialei va fi însă asigurată de Comisia de organizare a alegerilor, condusă de primarul comunei Miroslava, Dan Niţă. „Biroul Politic Judeţean şi-a încheiat practic mandatul. Activitatea filialei se desfăşoară acum în ritm de campanie, deci comisia de organizare a alegerilor este vioara întâi“, a explicat prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban.

Comentarii