Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Despărţire cu gust amar

GALERIE
@golubovic-bucurie-csms-voluntari1516426
  • @golubovic-bucurie-csms-voluntari1516426
- +

 Bojan Golubovic a încheiat ieri, cu regrete, colaborarea cu Iaşul. Şi Ciucur a plecat de la CSM. Mitic şi Bădic se antrenează sub comanda lui Vasile Simionaş . CSM – Petrocub Hânceşti 2-2 (1-1), într-un meci amical disputat la Tiraspol

 
 
Ieri, CSM Politehnica Iaşi a mai reziliat contractele a doi jucători, Bojan Golubovic şi Alexandru Ciucur. Primul va primi o compensaţie de 15 000 de euro, iar al doilea de 12 000 de euro pentru că au acceptat să încheie colaborările cu un an mai devreme. Ţinând cont şi de despăgubirile care vor trebuie acordate fostului preşedinte Florin Prunea (20 000 de euro), căruia i s-a reziliat unilateral contractul cu circa o lună înainte de scadenţă şi fostului antrenor, Eugen Neagoe (8 000 de euro), dat afară cu două săptămâni înainte de expirarea înţelegerii, Iaşul va cheltui 55 000 de euro doar pe compensaţii.
Foarte probabil, lucrurile nu se vor opri aici, pentru că Milan Mitic şi Narcis Bădic au refuzat ofertele de reziliere a contractelor. Sârbul, care are dreptul în următorul an la 66 000 de euro, a cerut jumătate din sumă pentru a plec,  în timp ce Bădic, care are un salariu de 3 500 de euro pe lună, acceptă să joace la alt club atât timp cât reducerea salarială nu va fi mai mare de 500 de euro lunar. Cererile fotbaliştilor au fost refuzate de conducerea CSM. Până la clarificarea situaţiilor jucătorilor amintiţi, ei se pregătesc sub comanda antrenorului Vasile Simionaş, care ieri a coordonat prima şedinţă de pregătire de la revenirea celor doi în Copou, petrecută sâmbătă.
Golubovic a plecat cu regrete din Iaşi: “În iarnă, când am plecat de la FCSB, aveam oferte mai bune, însă am ales Iaşul pentru că m-am simţit foarte bine aici. Cred că am avut un sezon de primăvară bun, iar echipa a făcut meciuri frumoase şi a obţinut rezultate foarte bune. Nimeni nu mi-a zis în faţă că nu mai sunt dorit, eu nu am mai vrut să mai rămân după schimbările apărute. Am aşa, un gust amar după ce s-a întâmplat în ultimele zile. Le doresc însă celor rămaşi mult succes. Le mulţumesc suporterilor pentru cum au încurajat echipa, pentru ataşamentul faţă de ea, pentru cum m-au tratat. Iaşul va rămâne în inima mea, îmi doresc ca ieşenii să aibă o echipă la nivelul lor. În ceea ce mă priveşte, voi lua o decizie în privinţa viitorului meu în aceste zile, după ce voi discuta cu familia”.
Ciucur nu a vrut să mai comenteze despărţirea de CSM, după ce fotbalistul fusese extrem de critic la adresa noii conduceri în momentul reunirii, când jucătorii care au încheiat sezonul în Copou au fost umiliţi.
Alex era ieri foarte aproape de a parafa un contract cu ACS Poli Timişoara, acolo unde a ajuns Alexandru Ţigănaşu, un alt jucător la care Iaşul a renunţat în această vară, neactivându-i clauza de prelungire a contractului. Cei doi au fost doriţi la gruparea din Banat de fostul antrenor ieşean, Ionuţ Popa. La Iaşi, Ţigănaşu avea dreptul la un salariu de 4 000 de euro lunar pentru sezonul viitor, la fel ca acela pe care l-a avut în campionatul trecut.
 
Egal cu hînceştenii
Altfel, aseară, CSM Politehnica Iaşi a disputat primul meci de verificare al verii. La Tiraspol, unde se află în cantonament, formaţia pregătită de Flavius Stoican a întâlnit formaţia Petrocub Hânceşti, care s-a clasat anul trecut pe locul VI în prima ligă a Republicii Moldova. Scorul final a fost 2-2 (1-1). Petrocub a condus cu 1-0, Iaşul a trecut în avantaj ca urmare a reuşitelor semnate de Boiciuc (min. 24) şi Spătaru (min. 62), un fundaş moldovean aflat în probe, iar echipa din Hânceşti a egalat în ultimul minut. Antrenorul Flavius Stoican a început în formula: Kelava – Spătaru, Mihalache, Frăsinescu, Panţîru – Platini, Chelaru, Cioinac, Pedro – Cristea – Boiciuc. După pauză, conform paginii de facebook a CSM, Iaşul a jucat în zece oameni: Koşelev (fost la Şerif Tiraspol), Mihalache, Moisi, Sonea, Panţîru, Asăvoaei, Moldovan, Spătaru, Tito, Dodan. Nu au evoluat Danale, accidentat şi portarii Axinte şi Brînză.
Conform site-ului CSM, în cantonamentul ieşenilor a ajuns şi Tiago Miguel Monteiro Almeida, un fundaş dreapta din Capul Verde care a fost legitimat anul acesta la Moreirense (locul XV în prima ligă portugheză). Venirea lui Koşelev nu a fost anunţată pe acelaşi site.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri