Deţinuţii îi ajută pe judecători să se mute în casă nouă

luni, 08 septembrie 2014, 01:56
2 MIN
 Deţinuţii îi ajută pe judecători să se mute în casă nouă

Agitaţie mare în aceste zile în actualul Palat de Justiţie din Iaşi, de pe strada Anastasie Panu. Reprezentanţii Tribuna­lului şi ai Curţii de Apel au început să-şi mute lucrurile în noul sediu, din Târgu Cucu, a cărui construcţie a fost finalizată. Printre ajutoarele de care judecătorii ieşeni beneficiază se numără şi cele ale unor deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă.

Potrivit repre­zentanţilor acestei din urmă instituţii, zece deţinuţi ajută la mutarea magistraţilor în noul imobil. „Este vorba de un contract de voluntariat ce se va termina în luna octombrie“, a precizat Gabriela Topoliceanu, pur­tător de cuvânt al închisorii ieşene.

Judecătoarea Diana Micu Cheptene, vicepreşedintă a Curţii de Apel Iaşi, a precizat că în cursul zile de astăzi va fi anunţată data oficială la care cele două instanţe îşi vor începe activitatea în noua clădire. Referitor la deţinuţii care ajutau la finele săptămânii trecute la mutat, Cheptene a menţionat că aceştia cară doar elemente de logistică.

Inaugurarea oficială a noului Palat de Justiţie va fi, cel mai probabil, pe 15 septembrie, chiar dacă reprezentanţii Curţii de Apel se feresc momentan să furnizeze o dată exactă. Dacă mutarea va fi finalizată după această dată, justiţiabilii ar putea fi afectaţi, întrucât, după 15 septembrie, citaţiile la Tribunal şi Curtea de Apel au fost făcute pe adresa noului imobil, în timp ce cele de la Judecătorie în actualul Palat de Justiţie, acolo unde se vor muta magistraţii de la instanţa inferioară ieşeană.

Lucrările la noul imobil al judecătorilor ieşeni au demarat în septembrie 2011, în baza unui proiect conceput cu un deceniu mai devreme. Noul imobil are peste 10.000 de metri pătraţi şi 14 săli de judecată. Lucrarea a fost realizată de SC Kranz Eurocenter SRL Bucureşti şi SC Conarg Construct SRL Piteşti, valoarea totală a lucrării fiind de 43 de mi­lioane de lei.
 

Comentarii