Dezbatere incitantă la Mitropolie: despre legătura între teologie şi ştiinţă

miercuri, 26 octombrie 2016, 01:54
2 MIN
 Dezbatere incitantă la Mitropolie: despre legătura între teologie şi ştiinţă

Explicaţia legăturii nevăzute dintre tehnologie şi teologie va fi explicată de un doctor în inginerie medicală care este şi preot ortodox la Paris.

Joia viitoare, pe 3 noiembrie, Muzeul Mitropolitan din Iaşi va fi gazda unei eveniment neobişnuit, Editura Doxologia urmând să lanseze un „Dicţionar de teologie şi de ştiinţă“, în prezenţa unuia dintre autori, pr. Răzvan Andrei Ionescu, care va susţine cu aceeaşi ocazie şi o conferinţă – „De la limba(jul) ştiinţei la limba(jul) credinţei. Mărturie de traducător“.

Lansarea va avea loc în Sala Sinaxar. „Deşi există opinia că teologia este incompatibilă cu adevărurile şi rigorile cercetării ştiinţifice, lectura atentă a Bibliei şi a literaturii patristice poate veni în ajutorul celor care caută punţi spre o cunoaştere aprofundată a lumii şi înţelegerea menirii tehnologiei în viaţa noastră de zi cu zi“, spun reprezentanţii editurii.

Explicaţia aceasta a legăturii care nu s-ar vedea dintre tehnologie şi teologie va fi explicată de pr. Răzvan Andrei Ionescu, care este doctor în inginerie medicală şi preot al unei parohii ortodoxe române din Paris, Franţa, coautor al lucrării fiind Adrian Lemeni, lector universitar pe teologie la Universitatea din Bucureşti. „Lucrarea îşi doreşte a fi un dicţionar mai ales în accepţiunea de instrument de lucru, şi îşi propune să-l familiarizeze pe cititor cu concepte şi termeni fundamentali aparţinând universului ştiinţific. Dicţionarul îşi propun explicarea fiecărui termen în parte însoţită de repere bibliografică“, au precizat aceştia. 

Comentarii