Dezbateri aprinse pe tema viitorului slogan al judeţului. PROPUNERI

luni, 01 august 2016, 01:58
2 MIN
 Dezbateri aprinse pe tema viitorului slogan al judeţului. PROPUNERI

PMP propune zece variante de sloganuri pentru viitoarea marcă a judeţului. Iniţiatorul proiectului, consilierul judeţean Alin Aivănoaei, a propus combinarea în imaginea mărcii a simbolurilor calului, aflat şi pe stema judeţului, a Soarelui, simbol omniprezent în mitologia şi heraldica românească, şi a vechilor steme ale Principatelor. Ca slogan, ar urma să fie folosită o expresie de tipul “Din inima Iaşului”, “De pe meleagurile Iaşului”, “Sub soarele Iaşului”, “Autentic de Iaşi”, “D’ale Iaşului”, “De la Iaşi”, “Făcut la Iaşi”, “Iaşi-ncearcă”, “Ia şi-aşa” sau “Buletin de Iaşi”. 

“Dorim crearea unui brand judeţean cu scopul implementării unei imagini a judeţului, gen «Autentic de Iaşi / Sub Soarele Iaşului», care are să vină în sprijinul promovării iniţiativei private, care la acest moment se loveşte de dificultăţi în ce priveşte dobândirea unei mărci naţionale, cum ar fi cea de produs tradiţional. Marca judeţeană ar duce la impunerea unui standard judeţean, ce ar facilita obţinerea ulterioară a atingerii mult mai facile a standardelor cerute la nivel naţional. În prezent, Camera Agricolă a constatat că în cazul unor producători locali există anumite dificultăţi legate de obţinerea mărcii de produs tradiţional şi pe fondul lipsei unor dovezi directe cu privire la vechimea produsului şi implicit a reţetei”, a declarat Aivănoaei.

Reprezentanţii PMP au criticat rezervele exprimate de preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa faţă de proiectul iniţiat de Aivănoaei. În cadrul unei emisiuni televizate, Popa ironizase proiectul, apreciind că propunerea de marcă ar combina practic imaginea lui Decebal şi vărzările. “Solicităm preşedintelui CJ să se marturizeze. Astfel de reacţii nu fac cinste nici lui, nici colegilor din PSD. Precizăm că PMP va organiza o dezbatere publică, unde preşedintele Maricel Popa va fi primul invitat, pentru a lua la cunoştinţă de realităţile mediului privat, mai ales în condiţiile în care acesta este neglijat de autorităţile publice”, se menţionează într-un comunicat al PMP.

Comentarii