DIICOT a mes la CSM cu propuneri de modificare a legilor Justiției

marți, 12 septembrie 2017, 18:06
1 MIN
 DIICOT a mes la CSM cu propuneri de modificare a legilor Justiției

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), marți, observațiile și propunerile cu privire la proiectul de modificare a legilor Justiției.

La nivelul DIICOT s-a desfășurat un proces de largă consultare a procurorilor și de elaborare a unui punct de vedere cât mai cuprinzător cu privire la proiectul aflat în dezbatere.

Conform aceleiași surse, procurorii DIICOT au ținut cont, în formularea poziției lor, și de recomandările unor organisme internaționale care, în opinia lor, nu pot fi ignorate în procesul de reformă a sistemului judiciar din România. Printre aceste instituții se numără Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneția — n.r.), Consiliul Consultativ al procurorilor Europeni din cadrul Consiliului Europei și Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni din cadrul Consiliului Europei.

În comunicat este prezentat și un extras din Raportul Comisiei de la Veneția asupra standardelor europene cu privire la independența sistemului judiciar.

agerpres.ro

Comentarii