Din cinci variante, Bucureştiul va alege amplasamentul final pentru Spitalul Regional

sâmbătă, 07 februarie 2015, 02:51
2 MIN
 Din cinci variante, Bucureştiul va alege amplasamentul final pentru Spitalul Regional

Amplasamentul Spitalului Regional de Urgenţe va fi stabilit de comun acord cu proiectantul unităţii spitaliceşti. Potrivit primarului Gheorghe Nichita, cinci propuneri au fost trimise către Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Sănătăţii, iar amplasamentul recomandat de municipalitatea ieşeană se află în apropierea complexului ERA Shopping Park.

Edilul a subliniat că, în cazul în care unitatea va fi construită pe raza municipiului, Primăria va participa la investiţie cu realizarea infrastructurii de utilităţi şi amenajarea terenului.

Ministerul Dezvoltării va lansa o licitaţie la nivel naţional pentru realizarea unui proiect unic pentru toate cele trei spitale selectate de către Guvern în Iaşi, Craiova şi Cluj.

Cei care vor fi angajaţi să facă studiile de fezabilitate să se bazeze pe aceste propuneri ale noastre, eventual să luăm o decizie în comun. Dacă va fi pe raza municipiului Iaşi, şi eu sper să fie aşa, noi vom avea obligaţia să asigurăm o parte din finanţare pentru utilităţi şi celelalte cheltuieli astfel încât spitalul să fie construit“, a spus Nichita.

Primăria a studiat cinci amplasamente pentru spital: lângă ERA, comuna Valea Lupului, lângă Antibiotice, zona poligonului auto din Bucium şi curtea interioară a Spitalului „Sf. Spiridon“.

Încerc într-o manieră foarte elegantă să fiu cel care de fapt convinge pe toată lumea că trebuie să fim flexibili în acest moment în a ajunge într-adevăr la un proiect care să fie cât mai util. Dacă vom impune lucruri care nu sunt valabile la Cluj sau Craiova, atunci nu vom face altceva decât să ne izolăm din nou. Iaşul are parcă are acest «talent» fantastic de a se izola câteodată din cauza unor chestiuni care ţin de simpla negociere şi înţelegere că mai bine să faci ceva, decât să nu faci nimic“, a conchis Gheorghe Nichita.

Conform autorităţilor locale, lucrările la spital ar putea începe în cursul anului 2016. Finanţarea, cuprinsă între 80 şi 100 milioane euro, va fi asigurată în cea mai mare parte din surse europene nerambursabile.

 

Comentarii