Doar apărarea nu-ţi aduce victoria

miercuri, 20 aprilie 2016, 01:44
4 MIN

 

Linia defensivă a CSMS a corespuns în partida de luni, cu Poli Timişoara, însă mijlocul şi atacul au suferit
 
 
CSMS Iaşi are un complex bănăţean. Deşi era mare favorită, CSMS nu a putut trece nici luni de Poli Timişoara, bifându-se astfel a treia remiză din acest sezon în duelurile directe dintre cele două echipe, două dintre acestea fiind înregistrate în Copou.
Deşi cfirele partidei sugerează o uşoară superioritate a gazdelor (56-44% posesie, 8-5 la şuturi pe poartă, 3-2 la încercări cadrate, 9-8 la cornere), rezultatul a fost echitabil, dacă luăm în calcul aspectul general al partidei. Prima repriză a fost echilibrată, iar a doua a fost împărţită: oaspeţii au fost mai periculoşi în start, gazdele s-au trezit pe final, când erau în inferioritate numerică. În cele ce urmează, vom încerca să explicăm apariţia celor trei “felii” amintite.
Echilibrul cenuşiu al primului act a fost generat de prestaţia ofensivă sub aşteptări a gazdelor. Cu o linie de mijloc gripată, fără prospeţime, viteză şi inspiraţie, Iaşul nu a reuşit să ofere mingi bune atacanţilor, care nici ei nu au prins o zi grozavă. Drept urmare, oaspeţii au aspirat fără probleme presiunea, deşi antrenorul Petre Grigoraş a fost silit să apeleze la improvizaţii (Scutaru a fost folosit fundaş dreapta) ori la jucători cu foarte puţine meciuri în picioare (Jenkins, Suarez, Nimely) pentru a astupa găurile lăsate de problemele medicale, care i-au scos din circuit pe Ov. Popescu, Melinte şi Zicu şi i-a dus pe banca de rezerve pe Belu ori Elek.
Simţind moliciunea gazdelor, bănăţenii au încercat mai mult în startul actului doi, când mutările lui Grigoraş (Elek a intrat vârf, Nimely a coborât din atac în spatele noului intrat, iar Hernandez a redevenit închizător) au dat roade, Poli trecând pe lângă gol în câteva rânduri. Oaspeţii au avut iniţiativa şi pentru că antrenorul CSMS, Nicolo Napoli a fost în pană de inspiraţie. Pe lângă faptul că nu a reuşit să-şi capaciteze echipa ori s-o trezească la pauză, italianul a mutat şi neinspirat (Onduku nu a adus nimic nou, iar rocada Piccioni – Cristea, făcută şi foarte devreme, a fost total greşită, conaţionalul antrenorului neavând niciun motiv de a face lumea să spere că ar putea aduce un plus faţă de un jucător precum Cristea, care, chiar şi în zile slabe, poate avea momente care să decidă jocul), lucru pe care, de altfel, l-a recunoscut la final.
În atare condiţii, ultima “felie” a meciului a apărut doar ca urmare a “revoltei” jucătorilor ieşeni, care s-au trezit pe final. Profitând de faptul că resursele fizice ale oaspeţilor se terminaseră (oficiali timişoreni au spus că pregătirea de iarnă a fost greşită), împinşi de la spate de 10 000 de oameni, moldovenii au avut o reacţie de orgoliu, atacând în valuri poarta lui Strauss. Chiar dacă jocul a fost simplu, centrări repetate în careu, au apărut câteva faze periculoase, rămase nefinalizate.A rămas astfel 0-0, un rezultat corect după aspectul meciului.
CSMS are acum două puncte în fruntea play-out-ului şi continuă să fie principala favorită la calificarea în Europa League. Pentru a nu rata însă un culoar extrem de favorabil, Napoli trebuie să găsească soluţii pentru a revitaliza o linie mediană care suferă de câteva etape bune. Faptul că Iaşul nu a marcat în ultimele două jocuri, deşi are unul din cele mai bune tandemuri de atac din ţară, nu poate fi pus doar pe seama absenţei lui Vasile Gheorghe, mijlocaşul central cu valenţe ceva mai ofensive faţă de coechipieri, mai ales că acesta rulează sub nivelul etalat în sezonul de toamnă.
 
 
 
CSMS-catalog
 
Grahovac (5,5) – câteva ezitări.
Voicu (6) – nu a avut probleme cu Goga.
Ciucă (6) – atent în apărare, a urcat de câteva ori periculos în atac.
Frăsinescu (6) – fără probleme.
Ţigănaşu (6) – l-a anihilat pe Bărbuţ, a fost periculos atunci când a fost ofensiv.
Böle (4) – modest.
Mitic (4) – o mulţime de erori.
Enescu (4) – şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică în ultimele 20 de minute.
Llullaku (4,5) – câteva încercări.
Cristea (4,5) – puţine faze în care a ieşit la rampă.
Golubovic (4) – poate cel mai slab joc din acest an.
Onduku (4) – total aerian.
Piccioni (4) – forţat degeaba.
Creţu a intrat în minutul 77.
 
 

Comentarii