Doar jumătate de oră de fotbal în Copou

marți, 16 septembrie 2014, 01:44
3 MIN
 Doar jumătate de oră de fotbal în Copou
Numai cu perioada bună din startul partidei CSMS Iaşi nu a putut trece de solida echipă ASA Târgu Mureş

 

 
 
Sub bagheta lui Ionuţ Chirilă, CSMS a obţinut în meciul cu solida ASA ceea ce obţinuse cu modestele Viitorul sau Oţelul în mandatul Lăcătuş, un rezultat de egalitate, just după aspectul jocului. Chiar dacă gazdele au deschis scorul cu şansă şi au egalat cu 8 minute înainte de final, graţie unui autogol, apărut în urma unei execuţii inexplicabile a lui Hora, justeţea rezultatului este dată de modul în care a curs meciul şi de cifrele partidei.
Referindu-ne strict la jocul Iaşului, trebuie remarcată evoluţia gazdelor în prima jumătate de oră. Deşi, cu excepţia lui Ţigănaşu, care, practic, a revenit în primul “11”, după rezolvarea transferului “cu prelungiri”, de la Astra, nu a făcut nicio schimbare importantă de nume în rândul titularilor şi a mers pe acelaşi modul tactic preferat de Lăcătuş, Chirilă a reuşit să imprime un joc fără inhibiţii, cursiv, în care au apărut şi anumite trasee de construcţie. Drept urmare, CSMS a surprins matura echipă mureşeană, lucru recunoscut şi de antrenorul oaspeţilor, Adrian Falub, pe care a ţintuit-o minute bune în jumătatea proprie. Cu Wesley plasat vârf şi Creţu urcat în preajma brazilianului, gazdele au deschis scorul şi au mai avut alte momente bune, trecând în câteva rânduri pe lângă majorarea diferenţei. Scurtcircuitul din minutul 30, când N’Doye a egalat, dintr-o fază banală, a readus Iaşul pe direcţiile pe care navigase în primele runde. Incomodaţi şi de ordinea tactică indusă de Falub în tabăra ardelenilor, ieşeni au etalat apoi jocul lor obişnuit: lipsit de inspiraţie la construcţie, pigmentat cu gafele elementare şi de coordonare între jucători, cu distanţe uriaşe între linii. Şi cum nici organizarea defensivă nu a mai corespuns, oaspeţii speculând din plin problemele apărute în zona central-dreaptă, unde Voicu şi Mihalache au fost sub aşteptări, spectatorii au ajuns la exasperare, mai ales după ce Goga a desenat golul de 1-2. Egalarea norocoasă şi finalul nebun au făcut ca spectacolul să fie salvat, cele două echipe nou-promovate rămânând pe picior de egalitate.
Iaşul rămâne astfel fără victorie după şapte runde şi are nevoie de puncte ca de aer pentru a ieşi din subsol. Pentru aceasta, trebuie obligatoriu ca nivelul de exprimare a echipei să crească şi minusurile amintite să se reducă.
 
CSMS catalog
Caparco (5,5) – nu a greşit la goluri, a rezolvat fazele în care a fost solicitat.
Voicu (4,5) – o primă repriză foarte slabă, uşor reviriment în actul doi; a ratat posibilitatea de a deveni eroul zilei, în prelungiri.
Mihalache (4) – depăşit uşor la ambele goluri ale oaspeţilor.
Munteanu (5) – nu a excelat, nu a greşit.
Ţigănaşu (6) – activ, implicat, în ciuda faptului că a fost la primul meci oficial al sezonului.
Novac (6) – a închis bine culoarele, a apărut de două ori la finalizare.
Olah (5) – nu a greşit mult, a părut lipsit de prospeţime.
Bosoi (4) – şters.
Creţu (6,5) – un prim act bun, evoluţie dezamăgitoare după odihnă; golul care i s-a atribuit i-a crescut nota.
Ciucur (6) – poate cel mai bun joc de când a venit la Iaşi.
Wesley (4) – un nou meci slab; nu mai reuşeşte să fie periculos nici din lovituri libere, trăgând de două ori în zid din poziţii foarte bune.
Dima (4) – lipsit total de luciditate.
Dobre (5,5) – activ.
Vişa a intrat în minutul 76.
 

 

Meciurile de aseară în Liga I
* CSU Craiova – Oţelul 1-0 (0-0). A marcat: Madson (’61); Kay (C) – ’49 şi Citfci (O) – ’90 au fost eliminaţi. În urma succesului echipei craiovene, CSMS Iaşi a rămas singura echipă din Liga I fără nicio victorie.
Pandurii Târgu Jiu – Petrolul Ploieşti 1-1 (1-1). Roman (‘3) / de Lucas (’43)
 
 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii