Doi consilieri noi ocupă scaunele libere de la CL şi CJ

luni, 28 august 2017, 01:50
2 MIN
 Doi consilieri noi ocupă scaunele libere de la CL şi CJ

Doi politicieni vor accede în funcţia de consilier la nivelul administraţiei publice locale şi judeţene în această săptămână. 

La Consiliul Local (CL), locul rămas liber după decesul lui Cristinel Corozal (ALDE) va fi luat de către Vintilă Iordan (ALDE). Acesta din urmă a activat în trecut în Consiliul Judeţean (CJ). Vintilă este fost membru PNL, dar a părăsit acest partid pentru a intra în PLR, fost partid al lui Călin Popescu Tăriceanu care, ulterior, a fuzionat cu PC pentru formarea actualui ALDE. Vintilă a fost şef la CFR Călători şi s-a înscris la concursul pentru ocuparea unui loc în Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi. Validarea mandatului lui Vintilă în CL va fi făcută mâine, în şedinţa deliberativului local.

Un consilier nou va fi şi la CJ. Este vorba despre Mihai Florin (ALDE), care îi va lua locul lui Vasile Şalaru, acesta din urmă fiind exclus recent din ALDE. Zilele trecute, prefectul Marian Şerbescu a semnat ordinul pentru încetarea de drept a mandatului lui Şalaru, dar fostul secretar de stat din Ministerul Educaţiei l-a contestat în instanţă. Şalaru spune că excluderea sa din ALDE a fost nestatutară. Mihai Florin a mai ocupat funcţia de consilier judeţean în trecut, fără a se remarca în vreun fel. El a urmat, în ultimii ani, acelaşi traseu politic cu al lui Vintilă. Trecerea celor doi, alături de alţi liberali în barca PLR a înclinat, în urmă cu câţiva ani, balanţa majorităţii din CJ în favoarea PSD. Validarea mandatului lui Mihai Florin va fi aprobată în şedinţa CJ de pe 31 august.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii