Doi poliţişti şi un jandarm, judecaţi după ce au călcat în picioare un bărbat

marți, 02 decembrie 2014, 02:57
1 MIN
 Doi poliţişti şi un jandarm, judecaţi după ce au călcat în picioare un bărbat

Procurorii ieşeni au trimis în judecată doi poliţişti şi un jandarm acuzaţi că ar fi bătut cu sălbăticie un bărbat de 57 de ani.

Agenţii Alexandru Gheor­ghiu şi Lucian Petrea, precum şi jandarmul Claudiu Nedelcu sunt acuzaţi de purtare abuzivă, dosarul lor fiind înregistrat la Tribunalului Iaşi.

Faptele im­putate acestora au avut loc în august 2013. Pe 8 august, victima Constantin Plop se întorcea de la şcoala din comuna Prisăcani, acolo unde lucra ca îngrijitor. Săteanul ar fi fost acostat de agentul Gheorghiu, cel care, a spus victima, i-ar fi purtat pică din cauza unei plângeri depuse în trecut. Plop a spus că agentul l-a urmărit pâ­nă acasă, acolo unde lucrurile au degenerat, iar victima l-ar fi lovit cu o rangă peste degete pe poliţist.

Ulterior, agentul ar fi cerut ajutoare şi la faţa locului au ajuns ceilalţi doi agresori, care l-au luat pe Plop şi l-au dus în sediul poliţiei din localitate. Acolo, ar fi stins becurile şi l-ar fi bătut cu sălbăticie, rupându-i mai multe coaste şi perforându-i un plămân. Bărbatul a ajuns, ulterior, la spital, unde a primit îngrijiri medicale.
 

Comentarii