Doi urşi panda-uriaş din China, primiţi cu entuziasm în Olanda. Au mers cu avionul

joi, 13 aprilie 2017, 16:01
1 MIN
 Doi urşi panda-uriaş din China, primiţi cu entuziasm în Olanda. Au mers cu avionul

Doi urşi panda-uriaş provenind din China au aterizat cu un avion pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, miercuri, şi au generat un val de entuziasm în rândul publicului larg din Olanda, o ţară care nu a mai avut în grădinile zoologice ale sale exemplare din această specie de peste trei decenii.

Femela Wu Wen (”Nor frumos şi puternic”), şi masculul Xing Ya (”Stea elegantă”) au părăsit provincia Chengdu din centrul Chinei şi au ajuns în Olanda după un zbor de peste 10 ore.

Un ecran uriaş a permis turiştilor din aeroportul olandez să vizioneze în direct momentul coborârii celor două animale din avionul companiei KLM pe pistă, în prezenţa poliţiştilor de frontieră.

Cei doi urşi panda s-au îndreptat apoi spre ”Ouwehands Dierenpark”, o grădină zoologică din Rhenen, unde, în cadrul unui împrumut, vor petrece următorii 15 ani în cadrul unei expoziţii consacrate Asiei.

Un ţarc special a fost amenajat pentru Wu Wen şi Xing Ya, cu un cost de 7 milioane de euro, au precizat miercuri companiile media din Olanda.

Potrivit tabloidului Algeneen Daglad, costul de îngrijire a celor două animale se ridică la 1 milion de euro pe an.

news.ro

Comentarii