Dor de răzbunare în Bănie

vineri, 27 februarie 2015, 02:43
3 MIN
 Dor de răzbunare în Bănie
CSU Craiova vrea să profite de meandrele gândirii profunde a lui Gigi Becali pentru a-şi lămuri conturile cu campioana: meciul se dispută duminică, de la ora 15:30, pe arena Extensiv şi este derbiul etapei a XIX-a a Ligii I
 

După o primă etapă cu gazde care parcă au învăţat pe de rost codul manierelor elegante, returul campionatului Ligii I programează runda a XIX-a a doua, în care politicoşii amfitrioni de săptămâna trecută trebuie să se frece bine la ochi ca să vadă că, deşi nu prea s-au jucat meciuri, s-a schimbat multe în politichia Ligii lui Gino din decembrie. Prima încurcătură este produsă de gaşca insolvenţilor care, după multe voci, autorizate sau ba, ar fi trebuit măturate din primul eşalon până îşi rezolvă problemele cu banii. Şi mai-marii gândesc la fel, numai că dacă ar fi zburat cinci-şase echipe din campionat, ar dispărea orice relicvă de miză din şirul etapelor care urmează. Dar nu toate “insolvenţele” sunt resemnate. De pildă, Petrolul anunţă deja că trage la titlu, chiar dacă nu are drept să joace în Liga Campionilor şi are un meci înfiorător de greu la Botoşani, unde cvartetul Iftime-Şfaiţer-Heleşteanu-Grozavu are gânduri europene. Ba mai rău, pare că singura echipă “solvabilă” în afara Stelei, Astra Giurgiu pierde teren în lupta pentru Europa League şi acum, trebuie să scoată puncte de la Braşov, o echipă care a arătat în haină nou că ştie, cel puţin, să se apere. În duelul a doi patroni cu probleme, Necolaie vs. Niculaie, cel de la Giurgiu are prima şansă.
Dar derbiul cel mare se joacă în Bănie, mai ales de când oltenilor le miroase a Europa, iar Steaua se luptă din greu să-şi conserve şansele la titlu, nu cu adversarii, nici măcar cu propriile peluze cardinale, ci cu propriu patron, Gigi. După ce Rapidul a câştigat în Ghencea, oltenii – pizmaşi de o eternitate şi ceva ai Stelei – simt că ajunseră la momentul vechilor răzbunări. Din păcate, meciul se dispută la o oră mai degrabă de liga a doua decât de Liga Campionilor, întrucât juveţii îşi joacă meciurile din retur pe vechiul Extensiv, “Ion Oblemenco” fiind în reconstrucţie.
În rest, meciuri pentru evitarea retrogradării. Ia priviţi: Concordia – Oţelul, Iaşi – Mediaş, CFR Cluj – Pandurii (cine ar fi crezut) şi Rapid – Viitorul. Pentru cei care se fac că au uitat, reamintim: retrogradează şase echipe!
 
 
Programul etapei a XIX-a
Vineri: Concordia Chiajna – Oţelul Galaţi (ora 18:00, LP, Do,Di), FC Botoşani – Petrolul (20:30, LTV, Di).
Sâmbătă: CSMS Iaşi – Gaz Metan (18:00, LP, Do, Di), Dinamo – “U” Cluj (20:30, LTV, Di)
Duminică: CSU Craiova – Steaua (15:30, Do, Di), CFR Cluj – Pandurii (18:00, LTV, Di), FC Braşov – Astra Giurgiu (20:30, LTV, Di).
Luni: ASA Târgu Mureş – Ceahlăul (18:00, LTV, Di), Rapid – Viitorul (20:30, LP, Do, Di)
Legenda: LTV – Look TV; LP – Look Plus; Di – DigiSport, Do-DolceSport
 
 

Comentarii