Două acte diferite

miercuri, 13 aprilie 2016, 01:44
3 MIN

 Fără a excela, CSMS a obţinut un punct meritat la Botoşani într-un meci în care ieşenii au controlat prima repriză, iar botoşănenii pe cea de-a doua

 
 
Şirul invincibilităţii Iaşului în deplasare va fi mai lung de şase luni! Performanţa a fost atinsă după ce gruparea ieşeană a reuşit să nu piardă luni, la Botoşani, în derbiul Moldovei.
Rezultatul partidei a fost considerat echitabil de toată lumea, argumentele pentru susţinerea afirmaţiei venind şi din partea statisticilor, care au confirmat faptul că fiecare echipă a câştigat câte o repriză. Oaspeţii s-au impus în prima (1-0 la ocazii mari, 6-4 la şuturi spre poartă, 3-2 la încercări cadrate), iar gazdele într-a doua (1-0 la ocazii mari, 6-2 la şuturi, 2-0 la şuturi pe poartă). Firesc, enunţul justeţei deznodământului este făcut dacă luăm drept bune toate deciziile lui Sebastian Colţescu, arbitrul care a trecut cu vederea infracţiunea comisă de Ţigănaşu în careu, în minutul 18, când botoşănenii meritau un penalty.
Explicaţia feţelor diferite ale celor două reprize vine din ambele tabere. CSMS a început mai bine şi a controlat actul întâi, în care gazdele au avut un singur minut bun, 28, când au bifat ambele încercări cadrate. Ieşenii au profitat şi de faptul că noua tactică cerută de Leo Grozavu, revenit la FC, una agresivă, cu un consum ridicat de energie, nu poate fi  susţinută de capacitatea fizică a elevilor săi precum şi de spaţiile mari apărute în linia de mijloc a gazdelor, inferioritatea numerică din acea zonă (gazdele au avut trei mijlocaşi, oaspeţii – patru) creând multe culoare bune pentru ieşeni. Iar dacă mai amintim şi de faptul că defensiva trupei lui Napoli a fost foarte atentă (problemele apărute pe flancul stâng nu au avut urmări importante), diferenţa din clasament existentă între cele două echipe a fost văzută pe teren.
Pauza a schimbat cursul jocului. Echipa gazdă a intrat mai montată în meci, intrarea lui Matulevicius a sporit presiunea pe oaspeţi, care au făcut pasul înapoi şi au mizat în exclusivitate în ofensivă pe contraatacuri şi faze fixe. Drept urmare, presiunea s-a mutat la poarta lui Grahovac, însă lipsa de inspiraţie a gazdelor şi atenţia fundaşilor ieşeni au făcut ca oaspeţii să aibă o singură dată emoţii cu adevărat, şi atunci după o eroare a lui Grahovac. CSMS a rămas însă restanţieră la capitolul ofensiv. Profilul defensiv al ambilor mijlocaşi centrali, lipsa de inspiraţie a lui Böle, care a făcut mai totul pe dos şi faptul că Llullaku a fost abia la al doilea meci ca titular s-a simţit din plin, Cristea şi Golubovic având puţine mingi utile. Astfel, derbiul regional s-a încheiat alb, rezultat care a dus Iaşul pe primul loc în play-out, poziţie care asigură calificarea în Europa League.
Pentru a profita de culoarul favorabil pe care-l are în cursa pentru Europa, Iaşul trebuie să învingă acum formaţía timişoreană Poli în etapa viitoare, partidă care se va disputa lunea viitoare, de la ora 18:00. 
 
 
CSMS-catalog
 
Grahovac (6) – a parat trei şuturi periculoase, a fost sigur cu excepţia fazei din minutul 55, când a ieşit greşit, iar Plămadă a trimis în bară.
Voicu (6) – sigur.
Mihalache (6) – fără probleme.
Frăsinescu (6) – primul meci din acest an în care a arătat proaspăt; atent în defensivă, a fost la un pas de gol în minutul 13.
Ţigănaşu (4) – a comis un henţ aiurea în careu, în minutul 18, nesancţionat de arbitru, a fost depăşit în multe alte rânduri.
Böle (5) – neinspirat.
Ciucă (6) – joc defensiv bun, a trecut în două rânduri la o palmă de gol.
Mitic (5,5) – mai multe erori faţă de alte meciuri.
Llullaku (5) – discret.
Golubovic (5,5) – nu a ieşit din marcajul gazdelor.
Cristea (6) – a muncit mult, a centrat periculos în câteva rânduri, a finalizat aiurea un contraatac bun, în minutul 78.
 
 
 
 
 
 

Comentarii