Două IPOTEZE în cazul încercării de carbonizare a unor studenţi în cămin la Iaşi

joi, 26 martie 2015, 03:00
3 MIN
 Două IPOTEZE în cazul încercării de carbonizare a unor studenţi în cămin la Iaşi

Cercetările continuă în cazul celor patru studenţi din Căminul C4 al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi care au fost la un pas de sufocare după ce uşa le-a fost incendiată în miezul nopţii.

După ce anchetatorii au identificat premeditarea actului şi faptul că acesta a fost elaborat astfel încât făptaşul să aibă timp să se retragă, folosind un fitil realizat dintr-un mop, membrii din conducerea administrativă îşi exprimă îngrijorarea cu privire la faptul că nu au fost identificaţi încă cei care au făcut acest lucru.

„Se ia în calcul inclusiv varianta ca cel sau cei care au dat foc să fie din afara căminului, ţinând cont că toată săptămâna trecută poliţia a interogat studenţi din cămin, cu care se ştia că cei din camera 95 de la etajul al III-lea au sau nu legături, însă nu a fost găsit cel care a dat foc uşii“, au precizat sursele citate, menţionând că universitatea nu doreşte să se amestece în ancheta Poliţiei şi că îşi exprimă toată încrederea în aceasta.

Mai există o ipoteză în cazul incendiului – în camera de cămin erau cazaţi cinci studenţi, nu patru, însă unul dintre ei nu era în cameră în momentul respectiv. Anchetatorii iau în calcul şi varianta că acesta ar fi avut o râcă împotriva colegilor săi de cameră şi că ar fi încercat să facă o glumă aprinzând cârpa respectivă înmuiată în mop. În ancheta lor, poliţişii au testat inclusiv umplutura din mai multe perne din camerele de palier, încercând să o aprindă şi să vadă dacă a fost folosită în tentativa de incendiere.

Până în prezent nu a fost găsit niciun vinovat, însă dacă cel care a cauzat asta este student înmatriculat la UAIC, cel mai probabil, în urma analizei unei comisii subordonate prorectoratului responsabil cu relaţia cu studenţii, va fi exmatriculat fără drept de reînmatriculare.

CITIŢI ŞI:

PLAN CRIMINAL! Fitil din mop pentru arderea sau sufocarea studenţilor din Copou

Ancheta în cazul studentului care a incendiat uşa colegilor săi din Căminul C4, existând riscul ca aceştia să se sufoce, a continuat pe tot parcursul zilei de ieri fără însă ca studentul să fie identificat.

 

„Reglare de conturi“ sinistră! Joaca de-a moartea într-un cămin studenţesc din Iaşi

Un tânăr sau un grup cazat în căminul C4 din Târguşor Copou a băgat o cârpă înmuiată în spirt pe sub uşa unei camere vecine, unde locuiau patru colegi, şi i-a dat foc. Totul se întâmpla la ora 2 dimineaţa, când cei din cameră dormeau. Uşa a luat foc, putând provoca o tragedie. Poliţia a declanşat deja o anchetă, vinovatul urmând a fi exmatriculat, urmând a suporta şi rigorile legii.

 

Comentarii