Două medalii de aur câştigate de Jesse Owens la JO din 1936 vor fi scoase la licitaţie

luni, 01 mai 2017, 11:20
1 MIN
 Două medalii de aur câştigate de Jesse Owens la JO din 1936 vor fi scoase la licitaţie

 Două din cele patru medalii de aur câştigate de americanul Jesse Owens la Jocurile Olimpice din 1936 vor fi scoase la licitaţie, informează AFP.

Jesse Owens, decedat în 1980 la 66 de ani, a câştigat la Berlin patru medalii de aur: la 100 metri, 200 metri, săritura în lungime şi la ştafeta de 4×100 metri.

Potrivit Heritage Auctions, Owens i-a oferit o medalie de aur artistului Bill "Bojangles" Robinson, aceasta fiind vândută la licitaţie în 2013 pentru 1,4 milioane de dolari, o sumă record pentru un obiect olimpic. Însă, Owens a folosit celelalte trei medalii pentru a sta la un hotel din Pittsburgh în anii ’50, iar proprietarul stabilimentului le-a dat apoi unui bărbat, pentru a rambursa astfel o sumă de bani pe care o împrumutase de la acesta.
 

Albert DeVito, fiul bărbatului care a primit medaliile de la proprietarul hotelului, a afirmat că tatăl lui a păstrat două medalii şi a dat una înapoi. Deocamdată nu se ştie în ce probe au fost câştigate medaliile ce vor fi câştigate la licitaţia din luna august. 

 

Comentarii