Dr. Carmen Manciuc conduce Spitalul de Infecţioase şi este şi şef de secţie

vineri, 14 august 2015, 01:57
2 MIN
 Dr. Carmen Manciuc conduce Spitalul de Infecţioase şi este şi şef de secţie

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ va stabili cine va coordona activitatea secţiei IV din unitatea medicală la începutul lunii septembrie. Până atunci, secţia este condusă de conf. dr. Carmen Manciuc, medic primar infecţionist care în prezent asigură inclusiv funcţia de director al spitalului întrucât managerul interimar, conf. dr. Daniela Leca, se află în concediu.

Nominali­zarea conf. dr. Carmen Manciuc pentru funcţia de şef de secţie a venit din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“, universitate căreia îi este afiliată unitatea spitalicească. După validarea nominali­zărilor de Consiliul de Administraţie al spitalului, medicul poate refuza să preia postul în termen de 40 de zile. „Acest termen se împlineşte în septembrie, deci momentan secţia este coordonată de conf. dr. Carmen Manciuc. Ulterior, dacă va refuza, conducerea va nominaliza pe altcineva“, a arătat dr. Irina Teodorescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase.

În prezent, secţia I a spitalului este coordonată de dr. Andrei Vâţă, secţia II este coordonată de conf. dr. Egidia Miftode, iar secţia III de conf. dr. Cătălina Luca. Nomina­lizările UMF, aprobate de Consiliul de Administraţie (CA) al spitalului, au fost făcute după ce o lună, respectiv cea de numire în funcţia de şef al secţiei I pe prof. dr. Carmen Dorobăţ. Deşi Legea Sănătăţii arată că secţiile unui spital pot fi conduse de cadre didactice ale universităţii la care este afiliat acesta, Carmen Dorobăţ a fost numită şefă de secţie în baza unui do­cument care atestă că începând cu anul universitar trecut este profesor asociat la Univer­sitatea „Apollonia“.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii