După ce au vrut să cumpere toată granița, traficanţii de ţigări au învins Fiscul în instanţă

luni, 30 iunie 2014, 01:57
2 MIN
 După ce au vrut să cumpere toată granița, traficanţii de ţigări au învins Fiscul în instanţă

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au respins apelul reprezentanţilor Direcţiei Generale Regionale a Fi­nanţelor Publice (DGRFP) într-un dosar în care au fost judecaţi patru traficanţi de ţigări.

Finanţiştii au solicitat ca aceştia să fie obligaţi la plata unor despăgubiri către stat după ce au fost prinşi în flagrant delict în timp ce introduceau în ţară ţigarete de contrabandă. Judecătorii nu au fost de acord şi au pus punct astfel dosarului în care Aurel Rotaru, Gheorghe Amăr­foae, Lilian Popan şi E­duard Oşoianu au fost condamnaţi la pedepse de la trei ani de închisoare cu suspendare la şapte ani cu executare.

Potrivit repre­zentanţilor DNA Iaşi, în perioada mai – iunie 2012, Aurel Rotaru i-a promis în mod direct sau prin intermediul lui Amăr­foae suma de 50.000 de euro unui agent de la Sectorul Bi­volari al Poliţiei de Fron­tieră.

Dorinţa traficanţilor era ca, atunci când urma să treacă frontiera din Repu­blica Moldova în România, să nu fie deranjaţi de poliţiştii de la acel punct de lucru. Agentul a făcut denunţ la DNA, iar pe 30 iunie cei patru au fost prinşi în flagrant delict în timp ce intrau în ţară cu 37.440 de pachete de ţigări de contrabandă.

„În con­diţiile surprinderii în flagrant, inculpatul Rotaru Aurel l-a lovit şi l-a accidentat pe lucrătorul de poliţie care a încercat să îl oprească, cauzându-i le­ziuni care au impus 4-5 zile de îngrijiri medicale“, au precizat procurorii DNA.

 

Comentarii