După deţinuţi, a venit rândul gunoierilor din Iaşi să-i ajute la mutat pe judecători (FOTO)

joi, 11 septembrie 2014, 02:00
2 MIN
 După deţinuţi, a venit rândul gunoierilor din Iaşi să-i ajute la mutat pe judecători (FOTO)

Continuă agitaţia din vechiul Palat de Justiţie din Iaşi, acolo unde, zilele acestea, se mută ultimele lucruri în noul imobil din Târgu Cucu.

După ce au beneficiat de ajutorul deţinuţilor din Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi pentru a se muta, ieri, a venit rândul angajaţilor de la SC Salubris SA pentru a sări în ajutorul judecătorilor ieşeni. Angajaţii firmei subordonate Primăriei Iaşi cărau ieri echipamentele electronice din arhivele Tribunalului şi Curţii de Apel. Acestea au fost transportate în noul sediu cu ajutorul unui camion al societăţii.

Ioan Apostol, director al SC Salubris SA, a precizat ieri că „este o comandă“ din partea Curţii de Apel Iaşi, însă nu a putut spune exact câţi angajaţi de-ai săi ajută la mutarea judecătorilor. Aceasta trebuie să se finalizeze până luni, 15 sep­tembrie, atunci când activitatea judecătorească se va desfăşura în Palatul de Justiţie proas­păt finalizat. În imobilul de pe strada Anastasie Panu urmează să se mute Judecătoria Iaşi.

Curtea de Apel Iaşi a fost doar beneficiar al investiţiei, contractul fiind derulat de Ministerul Justiţiei cu Banca Mondială, în cadrul unui proiect privind reforma în justiţie. Reprezen­tanţii instanţei ieşene nu s-au ocupat decât cu contractele privind racordarea la utilităţi, restul lucrării, dar şi alte licitaţii privind mobilierul sau echipamentele electronice, aparţinând ministerului de resort. Investiţia exactă a fost de 46.651.118 lei.
 

Comentarii