După revoltele violente din 2011 de la Londra, poliţiştii vor purta, pe lângă arme, şi camere video

joi, 09 ianuarie 2014, 13:51
2 MIN
 După revoltele violente din 2011 de la Londra, poliţiştii vor purta, pe lângă arme, şi camere video

Poliţiştii înarmaţi din Londra vor fi echipaţi şi cu camere video, cu titlu de experiment, a anunţat Scotland Yard, într-o tentativă de a dezamorsa tensiunile după rezultatele anchetei cu privire la circumstanţele morţii unui tânăr ucis de poliţie, un incident care a declanşat revolte violente în anul 2011, informează AFP.

‘Vom lansa un experiment anul acesta, în cadrul căruia ofiţerii înarmaţi vor fi echipaţi cu camere video pentru a înregistra acţiunile lor şi pe cele ale persoanelor cu care au de a face’, a anunţat directorul Scotland Yard, Bernard Hogan-Howe. ‘Vrem să vedem dacă aceasta poate fi o modalitate eficientă de a înregistra probe şi de a calma populaţia’, a adăugat el.

Bernard Hogan-Howe a făcut acest anunţ după verdictul de miercuri al justiţiei britanice, care a concluzionat că poliţia a reacţionat ‘legal’ atunci când a deschis focul la 4 august 2011 asupra lui Mark Duggan, a cărui moarte a declanşat un val de violenţe brutale în Regatul Unit.

Această hotărâre a provocat furia familiei tânărului, care a spus că acest tată a şase copii – condamnat la ‘două sentinţe uşoare’ pentru posesie de canabis şi furt – a fost ‘executat’.

În noaptea de miercuri spre joi, calmul s-a menţinut la Londra, unde poliţia a fost plasată în stare de alertă în caz de noi tulburări.

Carole Duggan, mătuşa tânărului ucis în 2011, a făcut joi apel la calm. ‘Fără manifestaţii, fără violenţă’, a îndemnat ea la BBC, adăugând că ‘trebuie să luptăm paşnic, pe căi legale’. (Agerpres)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii