Elevi din Paşcani, premiaţi la un concurs de ştiinţă şi tehnologie

luni, 29 mai 2017, 21:04
1 MIN
 Elevi din Paşcani, premiaţi la un concurs de ştiinţă şi tehnologie

 O echipă formată din patru elevi de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea“ din Paşcani a obţinut Menţiune la „Concursul Internaţional NASA ESA Cassini – Om de ştiinţă pentru o zi“ (Cassini – Scientist for a Day). Cei patru elevi, Chihaia Lorena, Poiană Raluca, Ungureanu Ilinca şi Bordea Bianca, coordonaţi de către profesorul de geografie Elefteriu Crina-Aurelia, au participat la concursul de eseuri destinat elevilor din clasele V-XII care a presupus o documentare consistentă cu privire la „Lacurile de pe Titan“. 

Scopul competiţiei a fost acela de a stimula şi sprijini activităţile legate de educaţia în cadrul disciplinelor STEM (ştiinţe, tehnologie, inginerie şi matematică) din instituţiile de învăţământ preuniversitar din ţara noastră. În cadrul secţiunii „Lacurile de pe Titan“ la care au participat elevii de la „Unirea“ au participat tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, concursul făcând parte din Calendarul Activităţilor ESERO România, care se adresează elevilor pasionaţi de Cosmos şi de misiunile NASA.

Concursul a fost coordonat de către Colegiul Tehnologic „Grigore Cerchez“ din Bucureşti, competiţia găzduind elevi din toate ţările membre ESA, Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Suedia şi Regatul Unit al Marii Britanii. 

Comentarii