Elevii de la „Miron Costin” strâng bani pentru rechizitele copiilor din gara CUG

joi, 03 septembrie 2015, 15:22
2 MIN
 Elevii de la „Miron Costin” strâng bani pentru rechizitele copiilor din gara CUG

Cu două săptămâni înainte de începerea şcolii, elevii voluntari de la Colegiul Teoretic „Miron Costin” din Iaşi strâng fonduri pentru a-i ajuta pe şcolarii care trăiesc în fosta gara dezafectată Cug. Aceştia au lansat un proiect prin din programul Euroscola prin care, în cursul zilei de ieri au colectat stradal fonduri în parcul Alexandru cel Bun pentru rechizitele micuţilor ce provin din familiile sărace care trăiesc la marginea oraşului.

Proiectul „Împreună împotriva sărăciei – o altă şansă a copilăriei”  a apărut în urma unei campanii pe care Ziarul de Iaşi a lansat-o pe 6 iunie, o campanie de ajutorare pentru cele 15 familii care locuiesc pe peroanele gării Cug.

„E septembrie şi clopoţelul se pregăteşte să sune din nou. În fosta gară Cug 15 copii îşi trăiesc copilăria în condiţii precare. Copiii merg la şcoală dar nu au ghiozdanele pregătite. Sunt 15 copii şi vrem să înceapă şcoala zâmbind”, au postat elevii pe pagina de facebook a şcolii în cursul zilei de ieri. Aceştia au fost prezenţi în parcul Alexandru cel Bun în intervalele 9-12 şi 15-18 iar activităţile nu se termină aici. „Săptămâna viitoare vrem să-i luă la noi la şcoală, să-i ducem la cabinetul medical pentru un consul apoi să realizăm împreună nişte activităţi, ateliere”, a menţionat Geanina Honceriu, profesor de limba română la „Miron Costin”.

Tot în această perioadă, familia Avan din gara Cug, care are trei copii, cel mai mic având două luni de zile îşi caută o casă. Cei care îi vor ajuta se află în Anglia. Este vorba de un grup de mame românce stabilite acolo care au demarat un fel de campanie locală pentru a strânge o sumă de bani care să el eprmită tinerilor să-şi cumpere un teren cu o casă locuibilă. Acestea au citit în cotidianul nostru despre situaţia familiilor sărace care locuiesc fără electricitate şi au decis să întindă o mână de ajutor.

Orice ajutor este binevenit iar cei care doresc să ajute şi din ţară o pot face printr-o donaţie pe numele Avan Ema Daniela, care este fetiţa cea mai mică a lor, la BCR, în numărul de cont: RO74RNCB0175147038040001.

Aceştia doresc să cumpere o casă bătrânească mai ieftină pe care să o renoveze în timp. Important este că vor avea casa lor şi-şi vor putea creşte copiii într-un mediu curat şi primitor. Campania ziarului nostru a mişcat foarte mulţi ieşeni, aceştia au mers la gara Cug cu alimente în ultimele două luni, cu haine, mobilă, jucării, dulciuri şi alte lucruri necesare.

 

Comentarii