Episcopia catolică din Iaşi atacă dur legalizarea parteneriatelor civile

miercuri, 08 martie 2017, 02:57
2 MIN
 Episcopia catolică din Iaşi atacă dur legalizarea parteneriatelor civile

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi susţine un demers naţional realizat de către Biserica Catolică prin care aceasta dezaprobă propunerea legislativă despre parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex care se află acum în discuţie în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Biserica Catolică solicită chiar retragerea acestei iniţiative pe care o consideră „un atac la demnitatea persoanei şi la integritatea familiei“.

Episcopii catolici semnează un document în care spun că, practic, recunoaşterea din parte societăţii a instituţiei familiei nu reprezintă o simplă oficializare a unei relaţii private între persoane, ci reprezintă mult mai mult, fiindcă „instituţia familiei are un fundament natural şi nu este un construct arbitrar“.

Aceştia mai argumentează că relaţia dintre un bărbat şi o femeie este diferită de relaţia dintre doi bărbaţi sau două femei şi că, din acest punct de vedere, nu se poate vorbi de nedreptate sau discriminare atunci când „societatea abordează în mod diferit aceste tipuri de relaţii“.

„Revendicarea unor drepturi speciale legate de anumite preferinţe sexuale este o ideologie îndreptată în mod explicit către subminarea moralităţii şi a instituţiilor acestei civilizaţii, începând cu familia, cu scopul de a o distruge. Acest lucru este confirmat de faptul că în toate ţările în care a fost legalizat parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, a urmat invariabil şi legalizarea căsătoriei homosexualilor cu noi revendicări de drepturi pentru cupluri de acelaşi sex, precum adopţia de copii şi reproducerea asistată medical“, spun oficialii bisericii, care argumentează că acestea sunt „modele ideologice distructive“.

Mai mult, aceştia spun că vocaţia românilor, ca popor creştin, ar fi să ajute Europa să îşi refacă rădăcinile creştine şi morale. Ei acuză că acest proiect de lege este un atac la demnitatea persoanei, la integritatea familiei şi la viitorul poporului român.

Comentarii