Eveniment fără precedent la Iaşi: Protest al părinţilor, pe 1 iunie, la Spitalul de Copii

miercuri, 31 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Eveniment fără precedent la Iaşi: Protest al părinţilor, pe 1 iunie, la Spitalul de Copii

Părinţii ieşeni care în urmă cu o săptămână au sesizat mai multe aspecte neplăcute ale Spitalului de Copii „Sf. Maria“, printre care condiţiile existente în spital sau curtea neîngrijită, vor picheta mâine, 1 iunie, timp de două ore în faţa spitalului, în intervalul 12.30-14.30. 

„Dragi ieşeni, dacă vă pasă de copiii voştri şi de condiţiile în care sunt trataţi aceştia, vă invităm să «sărbătorim» ziua de 1 iunie – Ziua Copilului printr-o pichetare. Hai să fim cât mai mulţi pentru a susţine o cauză: sănătatea copiilor noştri! Valoarea cea mai de preţ a acestei naţiuni sunt copiii! Nu comentăm actul medical, ci condiţiile în care medicii îşi des­făşoară activitatea“, au precizat părinţii care au iniţiat acţiunea.

Reamintim că mai mulţi părinţi au trimis o sesizare către conducerea spitalului în care s-au plâns de condiţiile existente, dar şi de lipsa curăţeniei din curte sau chiar din anumite secţii. Aceştia au spus că nu se observă implicarea managerului, spaţiul verde nefiind toaletat şi îngrijit, adăugând şi faptul că legea antifumat nu se respectă. La rândul său, dr. Radu Terinte, managerul unităţii, a susţinut că toate acuzaţiile sunt nefondate, condiţiile precare din spital nefiind reale, iar cele menţionate în sesizare ar întina munca şi eforturile echipei, invitând părinţii să vină personal să constate cele afirmate. 

Comentarii