Evidenţa Populaţiei, fugărită din sediul Poliţiei Municipiului Iaşi

joi, 27 august 2015, 01:53
1 MIN
 Evidenţa Populaţiei, fugărită din sediul Poliţiei Municipiului Iaşi

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Populaţiei (DJEP) îşi caută sediu. Instituţia funcţionează pe strada Otilia Cazimir, în incinta Poliţiei Municipiului.

“Sunt 30 de angajaţi care lucrează în trei-patru birouri. Spaţiul este oricum impropriu, dar mai sunt şi somaţi să se mute din sediul Poliţiei. Termenul dat prin somaţie a expirat, nu au unde se duce şi nici spaţiu pentru arhivă nu au. Arhiva DJEP funcţionează tocmai la Casa Agronomului, în Bucium”, a spus consilierul judeţean PNL, Constantin Şerban.

Acesta a propus mutarea DJEP în Casa Pătrată, într-un spaţiu din jumătatea de clădire în care funcţionează Consiliul Judeţean. “Nişte camere cred că s-ar mai găsi. La o adică, se poate muta Direcţia de Statistică. DJEP nu are nevoie de foarte mult spaţiu, pentru că nu lucrează direct cu publicul, ci strânge date de la comune, dar nici nu poate sta în trei camere”, a spus Şerban.

Solicitarea acestuia nu a primit un răspuns clar din partea conducerii CJ. Preşedintele interimar al CJ, Victorel Lupu, a invocat doar posibilitatea construirii unui spaţiu pentru arhivele instituţiilor din subordine. “Problema ne preocupă, dar nu putem oferi un răspuns pe loc. Vrem să construim un spaţiu pentru arhiva mai multor instituţii ale noastre. Se adună multe documente care trebuie păstrate mai mulţi ani şi care nu mai încap în spaţiile existente”, a spus Lupu.

 

Comentarii