Executorul Lăcrămioara Mereuţă scapă de controlul judiciar după aproape un an

sâmbătă, 09 aprilie 2016, 01:56
2 MIN
 Executorul Lăcrămioara Mereuţă scapă de controlul judiciar după aproape un an

Unul dintre cei mai cunoscuţi executori judecătoreşti din Iaşi, Lăcrămioara Mereuţă, va fi cercetat în stare de libertate, fără ca împotriva ei să mai fie im­pusă vreo măsură preventivă.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis ieri să revoce în totalitate măsura controlului judiciar impusă împotriva executorului încă de acum 10 luni. Magistraţii au admis astfel o cerere a avocaţilor Lăcrămioarei Me­reuţă.

„Ne bucurăm extrem de mult de decizia instanţei, care a venit după o luptă de zece luni de la momentul la ca­re s-a luat măsura controlului judiciar“, ne-a spus avocatul Robert Amuntencei, apărătorul executorului judecătoresc

Dosarul executoarei Mereuţă a fost deschis ca urmare a mai multor plângeri înaintate de persoane care au susţinut că li s-au vândut imobile sau bunuri la pre­ţuri mai mici decât cele reale. Printre cele care au depus plângere în acest dosar se numără şi omul de afaceri Constantin Şorănescu.

Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi formulat o plângere după ce i s-ar fi vândut de la biroul de executori jude­cătoreşti al Lăcrămioarei Mereuţă un imobil subevaluat.

Lăcrămioara Mereuţă este acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi pentru abuz în serviciu, fals şi constituirea unui grup infracţional organizat. Alături de celelalte persoane din dosar, aceasta ar fi organizat o serie de licitaţii în care s-ar fi vândut bunuri la preţuri subevaluate. La licitaţii participau şi persoane care aveau rolul de „mână moartă“.

Comentarii