Executorul Mereuţă, „vânat” de procurori. Vor să o bage înapoi în puşcărie cu noi detalii

miercuri, 17 iunie 2015, 01:53
3 MIN
 Executorul Mereuţă, „vânat” de procurori. Vor să o bage înapoi în puşcărie cu noi detalii

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au formulat ieri contestaţie în dosarul în care este cercetat executorul judecătoresc Lăcrămioara Mereuţă.

Anchetatorii au prezentat ieri şi o situaţie de fapt mai detaliată din acest dosar, în care opt persoane sunt cercetate în total. Potrivit acestora, Lăcrămioara Mereuţă este acuzată de abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat şi fals intelectual. “În perioada 2014 – iunie 2015, în calitate de executor judecătoresc, a sprijinit un grup infracţional organizat, format din alţi inculpaţi, constituit în scopul fraudării dispoziţiilor în materia executării silite, participării membrilor grupului la licitaţiile publice organizate la Biroul Executorilor Judecătoreşti şi adjudecării imobilelor vândute la aceste licitaţii publice la preţuri derizorii (participarea unui membru al grupului ca «mână moartă» pentru ca alt membru al grupului să adjudece imobilul la un preţ derizoriu ca urmare a îndeplinirii condiţiei a doi participanţi ce permitea coborârea preţului de pornire şi/adjudecare sub pragul preţului de pornire stabilit prin publicaţia de vânzare corespunzătoare termenului respectiv şi chiar sub preţul creanţei/garanţiei de participare, îndeplinindu-şi defectuos atribuţiile de serviciu cu ajutorul membrilor grupului în timpul efectuării actelor de executare silită în dosarele de executare silită şi organizării şi defăşurării licitaţiilor publice”, au precizat anchetatorii, referitor la acuzaţiile aduse Lăcrămioarei Mereuţă.
 
Aceştia au mai precizat că Mereuţă cunoaştea persoanele care participau la licitaţii, cu care lucra în complicitate. Dosarul urmează astfel să fie înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, care va lua o decizie în acest caz cel mai probabil până la finele acestei săptămâni.
Una dintre victimele Lăcrămioarei Mereuţă este şi omul de afaceri Constantin Şorănescu, cel care a formulat o plângere în acest caz după ce un imobil ce-i aparţine ar fi fost vândut la un preţ subevaluat. La acea licitaţie a participat şi Romeo Stanciu, un alt membru al reţelei. Cele patru persoane reţinute la finele săptămânii trecute de procurori sunt cercetate în prezent sub control judiciar.

CITEŞTE ŞI:

 
 
Acţiune pe cât de spectaculoasă, pe atât de discretă derulată ieri de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Doi dintre cei mai cunoscuţi executori judecătoreşti din oraş au fost săltaţi de mascaţi într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat. Lăcrămioara şi Ioan Mereuţă ar fi artizanii unei reţele ce a creat prejudicii de sute de mii de euro.
 
 
Curtea de Apel Iaşi a decis ieri ca executorul judecătoresc Lăcrămioara Mereuţă să fie cercetată sub control judiciar, la fel ca şi celelalte patru persoane din dosar. Printre persoanele vătămate din acest dosar s-ar număra şi omul de afaceri Constantin Şorănescu
 
 
 

Comentarii