Faceţi mizerie prin oraş? Poliţia stă la pândă şi vă amendează

luni, 08 iulie 2013, 12:53
2 MIN
 Faceţi mizerie prin oraş? Poliţia stă la pândă şi vă amendează

Tonetarii si proprietarii de baruri au fost principalii vizaţi de controalele făcute în ultima săptămână de  inspectorii Primăriei. Din cele 32 de amenzi date de municipalitate, 22 au fost aplicate pentru lipsa autorizaţiilor de funcţionare a unităţilor de alimentaţie publică şi pentru expunerea spre vânzare a produselor în afara modulelor comerciale. Două amenzi, în valoare totală de 1.700 lei, au fost aplicate pentru lipirea de afişe în locuri nepermise, iar şapte asociaţii de proprietari au fost amendate pentru mizeria de pe spaţiile verzi aferente blocurilor. ApaVital a primit 7 somaţii pentru refacerea carosabilului în Podu Roş, Canta, zona Gării şi Tătăraşi. Alte şase somaţii au fost date pentru ridicarea unor autovehicule de mare tonaj sau avariate de pe domeniul public. Valoarea totală a amenzilor date de municipalitate s-a ridicat săptămâna trecută la 16.000 lei.

Amenzi pe bandă rulantă au dat şi poliţiştii locali. În medie, aceştia au aplicat zilnic în luna iunie câte 75 de amenzi, rezultând 2.237 amenzi, în valoare totală de 362.800 lei. Aproape jumătate din amenzi, respectiv 945, au fost date pentru degradarea mobilierului urban, lipirea de afişe în locuri neautorizate sau distrugerea
aranjamentelor florale. Alte 449 de amenzi au fost date scandalagiilor, iar 519 – şoferilor. „Precizăm faptul că, pe parcursul acestei luni, activitatea Poliţiei Locale va fi prioritizată pe menţinerea unui climat de siguranţă publică şi respectarea normelor de curăţenie în parcuri, zone de agrement, esplanade şi zone intens circulate“, au menţionat reprezentanţii Poliei Locale.
 

Comentarii