Facilităţi fiscale la plata impozitelor restante, stabilite astăzi de către municipalitate

marți, 29 decembrie 2015, 02:53
1 MIN
 Facilităţi fiscale la plata impozitelor restante, stabilite astăzi de către municipalitate

Consilierii locali vor dezbate astăzi un proiect de hotărâre ce vizează acordarea unor facilităţi fiscale contribuabililor. 

Este vorba de anularea pena­lizărilor pentru plata până în martie 2016 a restanţelor înregistrate la 30 septembrie, inclusiv. „Se anulează o cotă de 73,3% din majorările de întârziere aferente obligaţiilor de plată principale datorate bugetului local Iaşi şi admi­nistrate de Municipiul Iaşi prin compartimentul de specialitate“, se arată în proiectul de hotărâre.

Proiectul propus are la bază Ordonanţa de Urgenţă 44/2015, care a fost adoptată la mijlocul lunii octombrie de către Guvern. Faci­lităţile vor fi acordate atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice. Conform actului normativ, facilităţile fiscale au fost decise pentru susţinerea creşterii economice prin sprijinirea contribuabillilor aflaţi în dificultate şi care nu au fost în măsură să acceseze o eşalonare la plata obligaţiilor fiscale restante. 

Totodată, Guvernul susţine că o astfel de măsură stimulează achi­tarea voluntară a dărilor, dar şi mediul economic, maximizează încasările bugetare şi reduce din arieratele bugetare.
 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii