De Business

Punem punctul pe știi

Fermierii portughezi caută 300 de persoane ca să le culeagă zmeura

vineri, 10 noiembrie 2017, 02:50
1 MIN
 Fermierii portughezi caută 300 de persoane ca să le culeagă zmeura
Ieşenii îşi pot găsi loc de muncă, ca sezonieri în agricultură, în Portugalia prin programul EURES al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM). Pentru această ţară europeană există 300 de locuri de muncă vacante pentru campania de strâns zmeură din 2018.

 „Durata contractului este de aproximativ 3 luni, timpul de lucru anunţat este de 40 de ore/săptămână, cu posibilitatea ca în timpul campaniei, în funcţie de producţie, să se efectueze ore suplimentare, data estimată de angajare fiind sfârşitul lunii februarie sau începutul lunii martie 2018. Sunt solicitate persoane apte pentru munca la câmp şi constituie un avantaj experienţa în agricultură sau  munca efectuată în sere. Angajatorul asigură cazare contra cost, 2 euro/zi şi plăteşte transportul către Portugalia, iar costul acestuia va fi dedus din primele salarii”, a precizat Gabriela Vasilache, şefa AJOFM Iaşi.

Salariul este cuprins între 603 şi 1.053 euro brut pe lună, săptămâna de lucru fiind de 40 de ore, câte 5 zile lucrătoare şi două zile libere, prin rotaţie. Cunoaşterea limbii engleze, spaniole ori portugheze constituie un avantaj, însă nu este o cerinţă obligatorie. Persoanele cu domiciliul în judeţul Iaşi, care doresc să plece, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM la numărul de telefon: 0232254578, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. 

 

 

Comentarii