Ferrari s-a impus la Budapesta

luni, 31 iulie 2017, 01:43
3 MIN
 Ferrari s-a impus la Budapesta

 

Vettel şi Räikkönen au ocupat primele locuri în cursa de Formula 1 de pe Hungaroring
 
Pilotul Sebastian Vettel de la Ferrari a câştigat, ieri Marele Premiu al Ungariei, a XI-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, germanul fiind urmat de coechipierul său, finlandezul Kimi Räikkönen (la 0.908 secunde), şi de compatriotul acestuia, Valtteri Bottas, de Mercedes (la 12.462).
Cursa de la Hungaroring a avut un pic de dramatism, dar nu a fost una spectaculoasă, pe circuitul maghiar depăşirile fiind anevoioase. Vettel s-a impus cu emoţii din cauza unor probleme la direcţia monopostului său. Din acest motiv, suspansul s-a păstrat până la final, dar podiumul a înregistrat aceeaşi configuraţie ca rezultatul calificărilor de sâmbătă. Vettel a plecat bine din pole-position, urmat de Räikkönen şi de Bottas. Pornit de pe locul patru al grilei, Hamilton a fost întrecut atât de Verstappen, cât şi de Ricciardo. Însă tânărul olandez a lovit monopostul colegului său şi l-a forţat să abandoneze. Cursa a fost neutralizată cu Safety Car, Verstappen s-a ales cu o penalizare de zece secunde pentru incidentul din turul I şi, după ce a efectuat-o, în turul 43/70, a revenit pe locul cinci. în prima parte, nu s-a întâmplat nimic notabil, însă, după ce piloţii au trecut pe la boxe, cursa s-a mai animat. Încercând să profite de problemele lui Vettel, căruia i s-a cerut de la boxe să evite vibratoarele, inginerii de la Mercedes i-au ordoonat lui Bottas să se lase depăşit de Hamilton, pentru ca acesta să încerce să-i întreacă pe rivalii de la Ferrari. Bottas a respectat indicaţia primită, dar Hamilton nu a putut decât să se apropie de adversari, nu să-i şi depăşească. Oficialii Mercedes i-au promis lui Bottas că, dacă Hamilton nu reuşeşte nimic, britanicul îi va "retroceda" poziţia a treia. Şi promisiunea a fost îndeplinită înaintea ultimului viraj, când Hamilton i-a cedat lui Bottas locul la festivitatea de premiere. Vettel a obţinut, astfel, a două victorie la Hungaroring, a patra din acest an şi a 46-a din carieră. El şi-a extins de la unul la 14 puncte avansul în clasamentul piloţilor, faţă de Hamiton, înaintea pauzei de vară.
Clasamentul cursei: 1. Sebastian Vettel (Ferrari); 2. Kimi Räikkönen (Ferrari); 4. Valtteri Bottas (Mercedes); 4. Lewis Hamilton (Mercedes); 5. Max Verstappen (Red Bull); 6. Fernando Alonso (McLaren); 7. Carlos Sainz (Toro Rosso); 8. Sergio Perez (Force India); 9. Esteban Ocon (Force India); 10. Stoffel Vandoorne (McLaren).
Clasamentul piloţilor: 1. Sebastian Vettel – 202 p; 2. Lewis Hamilton – 188 p; 3. Valtteri Bottas – 169 p; 4. Daniel Ricciardo – 117 p; 5. Kimi Räikkönen – 116 p; 6. Max Verstappen – 67 p.
Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes – 357 p; 2. Ferrari – 318 p; 3. Red Bull – 184 p; 4. Force India – 101 p.  În Formula 1 urmeză o pauză de patru săptămâni, următoarea etapă, Marele Premiu al Belgiei, fiind programată la 27 august, pe circuitul Spa-Francochamps.

    

Comentarii