Huliganul din taxi ajunge în faţa instanţei

Filmul complet al răpirii farmacistei de către un taximetrist

miercuri, 16 octombrie 2013, 01:50
4 MIN
 Filmul complet al răpirii farmacistei de către un taximetrist

Procurorii ieşeni au finalizat ieri rechizitoriul răpirii famarcistei Andreea Beşleagă. Taximetristul-agresor, Ioan Daniel Pichiu, de 31 de ani, a fost pus sub acuzare pentru lipsire de libertate. În timpul anchetei, ieşeanul a dat o mână de ajutor oamenilor legii recunoscând alte două fapte de tâlhărie care erau cu autor necunoscut.

Distrus de jocurile de noroc, taximetristul Daniel Pichiu a decis să treacă în tabăra răufăcătorilor pentru a face rost de bani. În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie, obţinut de reporterii „Ziarului de Iaşi”, anchetatorii menţionează că acesta ar fi comis, pe lângă răpirea de la mijlocului lunii septembrie, şi alte două tâlhării. De fiecare dată, motivul care l-a împins pe taximetrist să încalce legea a fost reprezentat de faptul că se înglodase în datorii din cauza jocurilor mecanice de care era dependent.
Ultima infracţiune comisă de Pichiu, în urma căreia a şi fost prins, a fost răpirea farmacistei Andreea Beşleagă din ziua de 16 septembrie 2013. Atunci, se arată în rechizitoriu, victima a plecat de la domiliciu în jurul orei 7.30 intenţionând să ajungă la serviciu, pe strada Libertăţii din Nicolina. După ce a coborât din autobuz, Andreea Beşleagă a urcat într-o Dacie Logan de tip taxi condusă de către Pichiu. Întrucât avea datorii de aproximativ 6.000 de lei despre care soţia sa nu ştia, taximetristul a luat atunci decizia de a o răpi pe farmacistă în scopul obţinerii unei răscumpărări. „În momentul în care inculpatul a ajuns cu autoturismul taxi în care se afla partea vătămată pe strada Libertăţii, Pichiu Ioan Daniel, sub pretextul unei avarii, a oprit autoturismul într-o parcare, apoi a coborât de la volan şi s-a aşezat pe bancheta din spate alături de partea vătămată. Astfel, inculpatul a adus la cunoştinţă părţii vătămate împrejurarea că va fi ţinută în autoturism împotriva voinţei sale şi cu scopul de a obţine sume de bani în schimbul eliberării”, se arată în rechizitoriu.

A trecut cu victima pe lângă poliţişti

Andreea a început în acel moment să ţipe, iar taximetristul a prins-o cu mâna de păr, a lovit-o cu pumnii peste faţă, după care i-a pus bandă adezivă la gură. Victima i-a spus că îi poate oferi 5.000 de lei dacă o eliberează, dar şi că sora sa dispune de mai mulţi bani în cazul în care Pichiu nu ar fi mulţumit. Farmacista i-a dat atunci telefonul agresorului pentru a vorbi cu sora sa. Aceasta i-ar fi vorbit urât taximetristului, fapt ce l-a determinat pe acesta să închidă telefonul, lovind-o totodată pe victima sa. Au urmat apoi mai multe discuţii succesive cu sora Andreea Beşleagă, dar şi cu o altă cunoştinţă de-a acesteia în care Pichiu a solicitat diferite sume de bani drept răscumpărare. Procurorii mai arată că taximetristul ar fi purtat discuţii despre răscumpărare şi cu Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti şi unchi de-al Andreei Beşleagă. Ulterior, a condus înspre strada Libertăţii, locul unde ar fi trebuit să ajungă victima sa atunci când a urcat în taxi. A văzut acolo organele de poliţie şi şi-a dat seama că familia acesteia sunase la 112. „A trimis pe numărul de telefon al martorului următorul mesaj text: «pt k aţi intrat mai mulţi în joc se măreşte suma 20.000 euro înainte şi alţi 20.000 după. K nea N. are bani. Când îi aveţi pe prima parte să trim Nicu sms»”, se mai arată în rechizitoriu.

Aproape de seară, la ora 18.15, Pichiu a fost prins în flagrant delict la scurt timp după ce a ridicat un ziar în care se aflau 1.750 de euro şi 10.330 de lei, bani oferiţi anchetatorilor de cunoştinţa victimei. Taximetristul a încercat să fugă, însă a fost blocat în trafic de poliţişti. Ulterior, a şi fost arestat pentru 29 de zile, recunoscându-şi fapta.

O altă victimă l-a recunoscut la televizor

Imediat după ce a fost prins, taximetristul a mărturist alte două fapte de tâlhărie. De altfel, două zile mai târziu după răpire, un alt taximetrist, care fusese jefuit în luna august de către Pichiu, a trimis un mesaj poliţiştilor transmiţând că Daniel Pichiu este cel care l-a jefuit. Tâlhăria avusese loc în dimineaţa zilei de 6 august. Victima, de asemenea şofer de taxi, îl luase pe Pichiu în maşina sa pentru a-l transporta în localitatea Vlădiceni. Ajuns pe strada Trei Fântâni, cunoscut sub numele de „Drumul Hoţilor”, Pichiu a trecut la acţiune. A scos un cablu de telefon pe care îl avea într-o sacoşă şi l-a strangulat pe şofer. Acesta a oprit maşina, iar ulterior Pichiu s-a urcat la volan şi a plecat cu vehiculul abandonându-l la câteva străzi. Tâlharul furase în prealabil suma de 5.000 de lei.

Anchetatorii au mai ajuns la concluzia că tot Daniel Pichiu este şi autorul unei tâlhării din data de 23 aprilie, atunci când o persoană necunoscută, cu cagulă pe faţă, a intrat într-o staţie PECO de pe bulevardul Poitiers şi a furat 6.200 de lei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii